Muhtarın DSİ Şikâyeti

İlimizin üzüm üretiminde önemli bir öneme sahip Hoş köyünde Bağbozumu etkinliği düzenlendi.

Muhtarın DSİ Şikâyeti
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İl protokolü tarafından toplanan üzümler, jüri üyeleri tarafından değerlendirildi ve yarışmada birinci, ikinci ve üçüncülere il protokolü tarafından plaket takdim edildi. 

Buraya kadar her şey normal. Ancak Hoş köyü Muhtarı Mithat Sarıkamış,  konuşmasında DSİ ile yaşadıkları sorunları anlattı  ve valiye şikâyet etti.

Zorluklar içerisinde üretim yaptıklarını ve artan maliyetlerle emeklerinin karşılığını alamadıklarını dile getiren Muhtar Sarıkamış, DSİ’nin sulama için sondaj kuyusu vurma konusunda sorun çıkardığını ifade etti.

Dünya tarımsal üretimi teşvik ederken ve bunun önündeki engelleri aşarken, bizim bu tür sorunlar ile halen uğraşmamız ve gündeme gelmesi gerçekten üzücü.

Hoş gibi Keban baraj gölüne sahili olan bir köyde bile sulama sorunu yaşanıyorsa ve bu problem muhtarın dilinden bizzat valiye aktarılıyorsa, DSİ’nin Uluova ve Kuzova gibi tahıl ambarı ovaları sulama imkânı  ve ihtimali yok denecek kadar az görünüyor.İnşallah bu sorun en kısa sürede çözülür ve muhtarın bu isteği yerine getirilir.