Muhtar Adayın Gökben Günaydın'dan Dikkat Çeken Projeler

Ataşehir Mahallesi Muhtar Adayı Gökben Günaydın projelerini kamuoyu ile paylaştı.

Muhtar Adayın Gökben Günaydın'dan Dikkat Çeken Projeler

Günaydın yaptığı açıklamada şunları ifade etti: Uzun zamandır Ataşehir’de ikamet etmemiz sebebiyle mahallemizin sorunlarına ve ihtiyaç duyduğu konulara hakimiz. Bunun bir yansıması olarak da projelerimiz şekil aldı. Projelerimizin ilki kahraman Şehitlerimizle ilgili. Ailesi mahallemizde ikamet eden Şehitlerimizin adlarını mahallemizde yaşatmak istiyoruz. Bu yolla Şehitlerimizin adlarının verildiği mekanları ailleri için daha ulaşılabilir kılacağız, bu alanlarla ilgili bakım, onarım vb ihtiyaç duyulduğunda daha hızlı bir şekilde müdahale edebileceğiz aynı zamanda da mahalle sakinlerimiz kendi içlerinden çıkan kahramanları daha yakından tanıma ve Onları anma fırsatı yakalayacaklar” ifadelerine yer verdi.

Günaydın; “Bir diğer projemiz tren yolu hattının şehir dışına taşınması konusu. Bu tabiiki tek başına bir mahalle muhtarının yapabileceği bir şey değil ama şunu yapmakta hiç geri durmayacağız. 31 Mart’tan sonra bu konuyu hep Elazığ’ın gündeminde tutacağız. Bu meseleyle ilgili kamuoyunda bir farkındalık oluşturacağız. Şehrimizin siyasi erkleri ve kamu kurumlarının kıymetli yöneticileri ile görüşerek ve Onların bu konuyla ilgili çözüm üretme noktasında adım atmalarını sağlamaya yönelik çabalarımızı aralıksız sürdüreceğiz. Şehrin ortasından geçen, büyük bir risk teşkil eden, kazalara davetiye çıkaran ve sağlıklı kentleşmenin önündeki bu büyük engeli İnşallah hep birlikte kaldıracağız. Bir başka projemiz mahallemize yeni okullara kazandırmak. Mevcut okullar ne yazık ki mahallemiz için sayıca yetersiz ve bunun neticesinde çok kalabalık sınıflarda evlatlarımız öğrenim görmekte. Bu çağda böylesi kalabalık sınıflara öğrencilerimizi mahkum etmemiz doğru değil. Mahallemizde ihtiyaç duyulan yeni okulları kazandırmak adına her türlü girişimde bulunucağız ve İnşallah kısa sürede sonuç alarak çocuklarımıza daha iyi eğitim ortamları sunacağız” dedi.

Muhtar Adayın Gökben Günaydın'dan Dikkat Çeken Projeler

Gökben Günaydın; “Çok çeşitli Halk Eğitim Kursları açmak yine çok önemsediğimiz projelerden bir tanesi. Halk Eğitim bünyesinde kurs açılabilecek binlerce farklı modül var. Yaygın Eğitim kapsamında Devletimizin sunduğu bu imkandan yararlanarak mahalle sakinlerimiz için çocuklardan gençlere, ev hanımlarından iş kadınlarına, esnafımızdan ticaret erbabımıza kadar tüm kesimlerin ihtiyacına cevap verecek kurslar açmak istiyoruz. Halk Eğitim bünyesinde açacağımız bu kursların mahallemize büyük katkılar sunacağına inanıyoruz. Bildiğiniz gibi mahallemiz alan açısından şehrimizin en büyük mahallesi, nüfus açısından ise 3. Mahallesi. Şehrimizin bazı mahalleri kapalı semt pazarına kavuşmuş durumda. Sıranın mahallemize de geldiğini düşünüyoruz. Girişimlerimiz ile bu önemli yapıyı mahallemize kazandırabilirsek hem mahalle sakinlerimiz alışverişlerini daha güzel şekilde yapabilir hem de mahalle esanafımız pazar yerinde tezgah açarak kazanç elde edebilirler” ifadelerine yer verdi.

Günaydın; “Yine benzer şekilde önemsediğimiz konulardan bir diğeri de Aile Yaşam Merkezleri. Birçok şehirde gençlik merkezi, sosyal yaşam merkezi, engelsiz yaşam merkezi ve aile yaşam merkezi gibi çeşitli alanlarda hizmet sunan birçok yapı var. Fiziki olarak geniş bir alana yayılmış olan mahallemizde bu yaşam merkezlerinin inşa edilmesini sağlamak önceliklerimiz arasında. Bu konuda da elimizden ne geliyorsa yaparak sonuca ulaşmak istiyoruz.Son olarak da klasik görevlerimizle alakalı bölümden bahsetmek istiyorum. Parklar, bahçeler, sokaklar, caddeler mahallelerdeki yaşayan alanlardır. Bu alanlardaki bakımsızlık, bozukluk tüm yaşamı olumsuz etkilemektedir. Biz de bu yönüyle mahallemizde kısa sürede bakımsız park bahçe ve bozuk yol kaldırım bırakmamayı hedefliyoruz” dedi.