'Muhatabım Değil'

Dış politikada izlediği yol ve istikralı tavrıyla tüm dünya ülkeleri ve liderlerin dikkatle takip ettiği New York'taki BM Genel Kurulu sonrası gazetecilere konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Yunanistan Dışişleri Bakanı Dendias'ın 'İstanbul'da bir dönem sayıları 100 bini geçen Rum topluluğu bugün nasıl 5 binin altına düşüyor önce bunu anlatsınlar' ithamları soruldu.

'Muhatabım Değil'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Erdoğan, "Yunan Dışişleri Bakanıyla ilgili olarak çok fazla söyleyecek sözüm olamaz, benim muhatabım değil. O konuşacaksa bizim Mevlüt Bey'le görüşsün, onla konuşsun" dedi.
Bu tavır ve dirayetle, hem dünyaya diplomasi dersi veriyor Erdoğan hem de anlamlı bir cevap veriyor.

Ege’de ve Kıbrıs’ta her türlü şımarıklığı yapacaksın, adalar konusunda hadsizce  açıklamalarda bulunacaksın, sık sık Türkiye’nin karasularında tatbikat adı altında gövde gösterisi yapıp gerginlik oluşturacaksın, bunu gölgelemek için de vay efendim bir dönem İstanbul’da Rum vatandaşlar çoktu da  şimdi niye az gibi absürt bir konu ile hadsizliğini ve şımarıklığını  perdelemeye çalışacaksın.

İşte böyle alırsın cevabını Yunan Bakan Efendi. Türkiye artık eski Türkiye değil. Bunu Yunanistan bilecek görecek ona göre adım atacak.