Muhalefeti Ayakta Tutan Kim?

Türkiye'de ilginç bir gelenek ve diyalektik var. Seçimleri bir türlü kazanamayan sol çevreler, seçimleri kazanan sağ seçmeni cahillikle itham ediyorlar. Bununla ilgili geçmişte çok ilginç örnek ve tanımlamalar yapıldı. Ve ilginçtir her defasında cahil diye tanımlanan kesimlerin aslında ülkenin kalkınmasını ve gelişmesini sağlayan  partileri desteklemeye  devam etiler.

Muhalefeti Ayakta Tutan Kim?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Demokrat Parti, Adalet Partisi, Anavatan Partisi, Refah Partisi ve Ak Parti’ye oy veren seçmenlere yönelik böylesi itham ve yakıştırmalar  yapılsa da ülkenin gelişmesini sağlayan partiler de bunlar oldu.

Seçime sayılı günler kala ise hem sosyal medyada hem de sokakta çirkin söylemler artmaya başladı.

21 yıldır AK Parti seçmenini cehaletle itham eden muhalifler yine boş durmuyor.

Yerli ve milli otomobil Togg'un banttan ineceği tarihe inanmayıp iddiaya giren ve kaybeden eski Liberal Demokrat Parti Genel Başkanı Cem Toker, yine her zamanki gibi iktidar seçmenine cahil dedi.

Toker, pazar günü yapılacak seçimde, Kemal Kılıçdaroğlu'nun kazanması durumunda "cehalet mutluluktur" konumuna geçeceğini söyledi.

Paylaşımına siyasetle ve günlük olaylarla ilgisiz bir vatandaşın görüntülerini ekleyen Toker, "Pazar günü Kemal Kılıçdaroğlu kaybeder, Erdoğan bu seçimi de alırsa, Pazartesiden itibaren benden sadece bu tepkileri alırsınız!!! “Cehalet mutluluktur” konumuna geçeceğim…" ifadelerine yer verdi.

Cem Toker, bu ifadeleriyle  zaten cehaletin dibini bulmuştur. Bunun için 28 Mayısı beklemesine gerek yok. Sen iyisi mi Erdoğan’a destek ver ve ülkeye hizmet etmenin mutluluğunu yaşa Toker. Aksi halde safa da yatsan, cehaletin mutluluk olduğu gibi bir vehme de kapılsan asla mutlu olamayacaksın. Hatta uykuların kaçacak, moralin bozulacak ve belki de kafayı yiyeceksin. Gerçi senin bu duruma düşmenle ülke bir şey kaybetmez ama kendini entelektüel sanan bir kişinin hezeyanlarından kurtulmuş olur.

Cem Toker konusunda olduğu gibi ülkenin, muhalefet gibi bir sorunu olduğu gibi muhalefeti on yıllardan beri ayakta tutan belirli bir saygısız kesim gibi bir sorunu var.