Mollakendi TOKİ'leri Hizmet İstiyor

Elazığ'ın neredeyse her ilçesine ve mahallesine yapılan TOKİ konutlarında vatandaşlar birçok konuda sorun yaşıyor ve muhatap olacak kimse bulamıyorlar.

Mollakendi TOKİ'leri Hizmet İstiyor

Mollakendi Muhtarı Bekir Demirelli vatandaşların TOKİ ile yaşadığı sorunları dile getirdi.

“BİRKAÇ AY SONRA KIŞ AYLARI BAŞLAYACAK YİNE SİTE YÖNETİMİ YOK”

Muhtarı Bekir Demirelli: “Mollakendi  Beldesi’de yaklaşık 36 tane TOKİ’ye ait konut bulunmakta. TOKİ’mizde bulunan en büyük sorun Site Yönetiminin olmaması. Emlak yönetimi olmadığından dolayı belirsizlik devam ediyor. TOKİ konutlarında yaşanan herhangi bir sorunda vatandaşlarımız muhatap olacağı bir kişi yok. Yapılan peyzaj çalışmaları hep kurudu. En büyük sorunlarımızın başında kömür konusu yer alıyor. Geçen yıl kömür alınmadı. Birkaç ay sonra kış ayları başlayacak yine Site Yönetimi yok ve belirsizlikten dolayı kömür yine olmayacak. Yaşanan depremlerden kaynaklı konutların tamamı doldu ama yakıt problemi yaşıyoruz. Geçen yıl bir şekilde idare ettik ama bu yıl nasıl olacak kim bilir. TOKİ’nin Mollakendi’yi  Güneykent Mahallesine bağlamalarını istiyoruz. Bu şekilde en azından bir site yönetimimiz olacak ve ihtiyaçlarımız giderilecek.  TOKİ’de yaşayan vatandaşlarımızda aidatlarını ödemiş olurlar” dedi.

“BENİM ELİMDEN BİR ŞEY GELMİYOR”

Demirelli: “Bu konuyla ilgili siyasi bir muhatap bulamıyoruz. İl Kordinasyon Toplantısı’nda bulunan Sayın Valimiz, 5 Milletvekilimiz, kurum müdürleri ve TOKİ’den yetkilileriyle konuşup bu sıkıntımızı dile getirdik. Foseptik çukuru yine vatandaşlarımızı mağdur eden bir konu, içerisine dolan çöpler ve yaz sıcağından kaynaklı sineklerin o çukur etrafına toplanması vatandaşların sıkıntıları arasında yer alıyor.  Muhtar olduğumdan dolayı vatandaşlar benimle sık sık iletişime geçip sorunlarını anlattıklarında benim elimden bir şey gelmiyor yeterli malzemem yok. Sanki Mollakendi TOKİ’leri üvey evlat gibi ne gelen var ne giden. Bir Milletvekilimiz seçim sürecinde “her ay köy ve mahalleleri gezeceğim” diyordu. Seçimden bu yana 3 ay oldu ama kendisini göremedik. Seçim otobüsüne binip fotoğraf çekeceğine gelip Mollakendi TOKİ’lerinin halini görsün” şeklinde konuştu.