İYİ'den iyi Teklif

İYİ Parti Eskişehir Milletvekili Nebi Hatipoğlu, yerel seçimler öncesinde çok konuşulacak açıklamalar yapmış.

İYİ'den iyi Teklif
TAKİP ET Google News ile Takip Et

CHP ile ittifaka kesinlikle karşı çıktığını belirten Hatipoğlu, "İYİ Parti, AK Parti ve MHP ittifakı olabilir" dedi. CHP'nin seçim döneminde aleyhlerinde çalıştığını savunan Hatipoğlu, gerekirse kendisinin Eskişehir Büyükşehir belediye başkan adayı olabileceğini ifade etti.

İyi milletvekili Hatipoğlu’nun birinci teklifi gayet mantıklı. Çünkü 14 ve 28 Mayıs seçimleri, gizli ve açık pazarlıklar da gösterdi ki İyi Parti’nin yeri Millet İttifakı değil.

Seçim kazanılsaydı bile şimdiye kadar kırk kez ittifak bozulmuş, kavgalar başlamış hatta istifalar yaşanır olmuştu. İyi Parti, sırf seçim kazanmaya odaklanırsa bir dönem kazansa bile bu ortaklarla olduğu sürece ikinci seçimde yok olur gider.

Bu parti Türk siyasi hayatında kalıcı olmak istiyorsa, kendisine daha yakın duran, felsefe ve ideolojileriyle asgari değil azami derecede yakın siyasi partilerle yol yürümesi kendi lehine olur.

İyi Parti’ye bu anlamda en yakın duran siyasi partiler, MHP ve Ak Parti’dir. Bu partilerle yapacakları ittifaktan zarar görmez ve milliyetçi muhafazakâr çevrelerden tepki almazlar. Buna karşın CHP; HDP ve diğer partilere  yakın durması, bu partiyi kısa vadede büyütse de uzun vadede tüketir.

Bu anlamda İyi Parti Eskişehir milletvekili Hatipoğlu güzel bir tespit ve öneri  yapmış. Ancak Hatipoğlu bu önerisiyle birlikte milletvekilliği görevini bırakıp Eskişehir Büyükşehir Belediye başkanı adayı olabilirim düşüncesiyle bu öneriyi partisi için değil sanki kendisi için yapmış gibi bir durumu da ortaya koymuş.

Aslında fedakârlık gibi gözükse de bir beklentisi olduğunu da ima etmiş. Aslında bu fikir de çok yabana atılır bir fikir değil. Eskişehir bir de sağ ittifaka mensup isimle yönetilsin.