Miraç Bereketi Elazığ'da Hayat Buldu

Elazığ'da faaliyetlerini sürdüren Şehrülaziz El-Aziz Sesimi Duyan Var Mı Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Miraç Kandili dolayısıyla ihtiyaç sahibi ailelere meyve, sebze ve gıda yardımında bulundu.

Miraç Bereketi Elazığ'da Hayat Buldu

Bugün 6 Şubat 2024 Miraç Kandili. Ayrıca ülkemizi yasa boğan Kahramanmaraş depremlerinin ilk yıldönümü. Bu vesileyle hem depremi anmak hem de kandil kutlamak isteyen Şehrülaziz El-Aziz Sesimi Duyan Var Mı Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mert Erol Turmuş,

“Bugün dünyanın ve ülkemizin ilk kez gördüğü, çok şiddetli Kahramanmaraş depremlerinin yıldönümü. Aynı zamanda Hz. Peygamber Efendimiz’in Miraca yükselişinin günü, Miraç Kandili. Bu vesilelerle bir farkındalık oluşturmak adına düzenlediğimiz program kapsamında Elazığ’da ihtiyaç sahibi ailelere meyve, sebze ve gıda yardımında bulunduk. “Şeklinde konuştu.

Miraç Bereketi Elazığ'da Hayat Buldu

Elazığ’da ihtiyaç sahibi ailelerin sayısı gün geçtikçe artarken, maddi ihtiyaçları gidermek için sıraya giren dernek, kurum ve vakıflar da artmakta. Bu kurumlardan biri olan, yaklaşık 10 aydır faaliyetlerini sürdüren Şehrülaziz El-Aziz Sesimi Duyan Var Mı Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Elazığ’da etkinlik ve proje ayırt etmeden, farkındalık oluşturmak adına ellerinden geleni yaptıklarını belirtmekte.

Miraç Bereketi Elazığ'da Hayat Buldu

Miraç Kandili dolayısıyla ihtiyaç sahibi ailelere destekte bulunan Başkan Erol Turmuş, bu önemli günün depremlerin yıldönümüne denk gelmesinin hüznünü yaşadığını belirtti. Turmuş,

“İslam dünyası için en önemli günlerden birinin ülkemizin kan ağladığı deprem yıldönümüne denk gelmesi bizleri çok derin bir duyguya itti. O kara günlerin yeniden yaşanmamasını dilemek, depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan Rahmet, kalanlara sabır ve yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Bunun dışında elimizden gönülde hizmet etmek geliyor.

Şehrülaziz El-Aziz Sesimi Duyan Var Mı Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği olarak başta Elazığ olmak üzere bütün İslam Aleminin Miraç Kandilini kutluyorum.” Dedi.

Miraç Bereketi Elazığ'da Hayat Buldu

Ayrıca fotoğraflarda ihtiyaç sahibi vatandaşlarının yüzlerinin görünmesi konusunda açıklamalarda bulunan Başkan Turmuş,

“Bugünkü çalışmamızın fotoğraflarında vatandaşların yüzünün görünmesini teşhir değil, teşvik etmek adına olduğunu belirtmek isterim.” Şeklinde konuştu.

Miraç Bereketi Elazığ'da Hayat Buldu