Milletvekili Işıkver, Elazığ Esnafının En Büyük Sorununu TBMM'de Anlattı

MHP Elazığ Milletvekili Semih Işıkver, Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın son dönemlerde Elazığ'da çokça tartışılan esnaflarda faiz artırımı konusunu meclise taşıdı.

Milletvekili Işıkver, Elazığ Esnafının En Büyük Sorununu TBMM'de Anlattı

Milletvekili Semih Işıkver, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefaret Kooperatifleri aracılığıyla Halk Bankası’ndan kullandırılan kredilerin faiz oranlarının artırılmasıyla ilgili TBMM Genel Kurul’da yaptığı konuşmada Elazığlı esnafların zor durumda kaldığını ve bu sorunun bir an önce çözülmesi gerektiğini belirtti.

Milletvekili Işıkver, yaptığı konuşmada “Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından Halk Bankasının Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatifleri aracılığıyla esnaflara kullandırılan kredi faiz oranlarının artmasıyla sıkıntı yaşayan iş dünyası temsilcilerinin sesi olmak maksadıyla söz almış bulunmaktayım. Türkiye’de esnafların ticari çalışmalarına destek olmak amacıyla Esnaf ve Kefalet kredi faizleri ilgili bakanlık tarafından hazine gelirlerinin arttırılması hedefiyle yeniden düzenlenmiş bulunmaktadır. Yeni faiz oranlarının halihazırda kredi kullanmış mevcut esnaflarımızın kredisine de yansıtıldığını görmekteyiz. Eski faiz oranıyla kredi çeken bir esnafımız yeni düzenleme ile borcunu yüzde 10 kadar yüksek bir faiz oranıyla ödemiş olacaktır. 24 Ocak Elazığ depreminin dahi yaralarının henüz tam manasıyla saramamış olan Elazığlı esnaflarımız başta olmak üzere tüm esnaflarımızın sorunu bizim sorunumuzdur diyerek, bu hususta yeniden bir düzenleme yapılacağı inancıyla sözlerimi sonlandırıyorum” ifadelerine yer verdi.