Elazığ'da Oda Başkanlarından Ankara Çıkarması

Elazığ'da faaliyet gösteren esnaf odası başkanları güncellenen kredi faiz oranlarının geri çekilmesi için Ankara'da TESKOMB yöneticileri ile bir araya geldi.

Elazığ'da Oda Başkanlarından Ankara Çıkarması

Geçtiğimiz günlerde Halkbank’ın esnaf ve sanatkarlar kredilerinde faiz güncellemesi nedeniyle basınından siyasilere oda temsilcilerinden STK’lara kadar şehir adeta tek vücut olarak yapılan düzenlemenin geri çekilmesi istenmişti. Elazığ’da bazı oda başkanları yapılan çalışmaları bir adım ileriye taşımak ve esnafın sesini duyurmak için Ankara’ya çıkarma yaptı. Türkiye Esnaf Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birlikleri Merkez Birliği (TESKOMB) genel merkezinde yöneticilerle görüşüp güncellenmenin geri çekilmesi istedi. Elazığ Lokantacılar ve Pastacılar Odası Başkanı Zülfü Tarhan ziyaret nedeniyle gazetemize yaptığım açıklamada “

Elazığ'da Oda Başkanlarından Ankara Çıkarması

Türkiye geneli esnafın kefalet kooperatiflerinden daha önce kullanılan kredilerin faizleri artırıldı. Ancak Türkiye genelinde 6 Şubat depremi yaşamış 11 il var iken bu faiz artırımından 5 il ve 2 ilçe muaf tutulmuştur.  24 Ocak 2020’de deprem yaşamış sonrasında 6 Şubat depremi yaşayan iller arasında bulunan ilimiz esnafının bu faiz artırımından muaf tutulmaması esnafımızı mağdur etmiştir. Bizlerde esnaf ve sanatkarlar birliği ve esnaf odaları temsilcileri olarak esnafımızın bu mağduriyetinin giderilmesi için Ankara’ya gelerek bu kredilerin üst kuruluşu olan  TESKOMB’a itirazımızı ve mağduriyetimizi dile getirdik. Yapmış olduğumuz görüşmeler neticesinde inşallah yakın zamanda bu sorunun çözümü ile ilgili sonuç alıp esnafımızın bu mağduriyetini gideririz” ifadelerini kullandı.