Milletvekili Gürsel Erol Veda Etti: 'Elazığ'ı Böyle Bilmezdim'

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Parti Meclis Üyesi ve Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) 27. Dönem kapanış haftasında bir veda konuşması gerçekleştirdi.

Milletvekili Gürsel Erol Veda Etti: 'Elazığ'ı Böyle Bilmezdim'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

41. yıl aradan sonra Elazığ'dan sol partilerin çıkardığı ilk milletvekili oldu Gürsel Erol.

Elazığ'ın TBMM'de gür sesi olan, şehrimizin tanıtımında ve sorunlarının dile getirilmesinde büyük çaba harcayan ve parti gözetmeksizin birçok Elazığlı'nın gönlünde yer edinen Milletvekili Erol, 27. Dönem veda konuşmasını gerçekleştirdi. Erol, konuşmasında "Bana bu onuru, şerefi, gururu bana yaşatan Elâzığ halkına da teşekkür ederim" dedi.

İşte Milletvekili Erol'un veda konuşması:

"26. DÖNEM'DE TUNCELİ'NİN NASIL BİR KENT OLDUĞUNU DUYURMAYA ÇALIŞTIM"

Ben 2 dönemdir milletvekiliyim. 26. Dönem’de Tunceli Milletvekilliği yaptım. Tunceli Milletvekilliğim döneminde Tunceli ile ilgili genel bir algı vardı. O dönem bölgede terörün etkin olmasından kaynaklı Tunceli denildiğinde akla terör eylemlerinin gelmesini amaçlayan bir algı yönetimi vardı. Ama milletvekilliğim döneminde Tunceli’nin bir terör kenti değil, tam tersine bir hoşgörü ve kültür kenti, devletine, vatanına, milletine sadık ve Mustafa Kemal Atatürk’ün değerlerinin yaşadığı bir kent olduğunu göstermeye çalıştım ve bu doğrultuda siyaset yaptım.

"TERÖRÜN KARŞISINDA OLDUĞUMUZU NET BİR ŞEKİLDE GÖSTERDİK"

Tunceli’nin her köşesinde, dağında, taşında devletten vatandan yana tavır alarak terör karşıtlığımızı her ortamda ortaya koyduk.

"ELAZIĞ'I SORUNSUZ BİR KENT OLARAK BİLİRDİM"

Daha sonra Elazığ’dan milletvekili oldum. 41 yıl hiçbir sol partinin milletvekili çıkaramadığı Elazığ’dan parlamentoya geldim. Ben Tunceli’den Elazığ’a gelirken Elazığ’ı Türkiye’nin en sorunsuz şehirlerinden bilirdim. Çünkü 20 yıl boyunca Ak Parti’ye inanılmaz destek veren ve her dönem 5 milletvekilinin 5’ini, 20 belediyenin 17’sini alan ve CHP’nin 20 belediyede 1 tek belediye meclis üyesinin bile olmadığı bir siyasi atmosferde aday oldum. 41 yıl aradan sonra Elâzığ’dan seçilerek Parlamentoya geldim. Bana bu onuru, şerefi, gururu bana yaşatan Elâzığ halkına da teşekkür ederim. Önümüzde 28’inci Dönem var; gidip gelmemek var, gelip görememek var. Hiçbir parti ayrımı yapmaksızın görev yapan bütün milletvekili arkadaşlarımıza yeni dönem için başarılar diliyorum.