Milletvekili Açıkkapı: 'Görmezden Gelmem Mümkün Değil'

31 Mart yerel seçimleri öncesi belediye başkan adaylarının sahaya inmesi ve bazı siyasi partililerin adaylara destek açıklamalarına Ak Parti Elazığ Milletvekili ve Genel Merkez Teşkilat Koordinatörü Ejder Açıkkapı'dan uyarı geldi.

Milletvekili Açıkkapı: 'Görmezden Gelmem Mümkün Değil'

Ak Parti Milletvekili ve Genel Merkez Teşkilat Koordinatörü Ejder Açıkkapı konuyla iligi olarak sosyal medya hesabından şu açıklamayı yaptı:

“Son günlerde yerel seçimler arefesine girdiğimiz Belediye Başkan aday adaylarıyla ilgili olarak sosyal medya mecralarında üzülerek takip ettiğim ve benim teşkilatçılık anlayışımda doğru bir yere oturtamadığım, bazı teşkilat mensuplarımızca gerçekleştirilen bazı paylaşımların sorumluluk makamında olan kardeşlerimiz tarafından yapılıyor olması, bu hassas süreçte aday adayı olacak tüm kardeşlerimize bir haksızlıktır. 

Önümüzdeki süreçte aday adayı olacak yol arkadaşlarımıza yönelik bu haksız yaklaşıma hem bir milletvekili olarak hem de Genel Merkez Teşkilat koordinatörü olarak sessiz kalmam, görmezden gelmem mümkün değildir. 

Her bir teşkilat mensubumuzun elbette ki kendisine yakın hissettikleri şahıslar, adaylar olabilir, ancak bu yakınlık ayrı, teşkilatçılıkta teşkilat mensuplarından beklenen davranışlar farklıdır.

20 yıldır içerisinde faal olarak görev aldığım, AK Parti siyasi hareketimiz içerisinde sorumluluk makamında olduğum İl Başkan Yardımcılığım, İl Başkanlığım, 26. Dönem ve 28.Dönem milletvekilliğimde seçim arefelerinde, aday adaylıkları sürecinde taraf olduğum ve taraf olduğumu sürekli haykırdığım kişi sadece ve sadece liderimiz Sayın Recep Tayyip Erdoğan ’dır.

Bu hassas süreçlerde duyguların değil, teşkilatçılığın hâkim kılınması tüm teşkilat mensuplarımız için de esastır.

Bu sorumluluk bir teşkilatçı olarak, bir milletvekili olarak sadece benim değil, sorumluluk üstlenen tüm teşkilat mensuplarımızın uyması gereken tek ve gerçek kuraldır. Hiçbir teşkilat mensubumuzun siyasi hareketimiz içerisine nifak ve fitne sokma hakkı olmadığı gibi, tüm teşkilat mensuplarımızı zan altında bırakmaya da hakları yoktur. 

Her bir teşkilat mensubumuz, AK Parti Elazığ İl Başkanlığı binamıza, yuvamıza gelerek aday adayı olacak tüm kardeşlerimize saygı göstererek, teşkilatçılığımız gereği eşit mesafe anlayışını ortaya koyması esastır.

Aksi davranış doğru karşılanamaz, yanlışta ısrarda bu davranış mazur görülemez.

Birkaç münferit paylaşım ile tüm teşkilatlarımızı, teşkilat mensuplarımızı zan altında bırakacak paylaşımların doğru olmadığını ifade ediyor, hukukunu koruyacağımız, taraf olacağımız tek kişinin sadece liderimiz Recep Tayyip Erdoğan olduğunu bir kez daha ifade etmek istiyorum.

Teşkilatlarımızdan beklenen adil davranış budur.

Yetkili kurullarımız ve liderimiz tarafından belirlenecek adayımız kim olursa olsun, her birimize düşen asli görev;  belirlenen adaydan daha fazla çalışmak, liderimize ve ak partimize yeni bir zaferi bir kez daha hediye etmektir.” 

NE OLMUŞTU?

Ak Parti Milletvekili Ejder Açıkkapı’yı böylesine bir açıklama yapmaya iten sebep ise bir milletvekilinin taraf ve desteğini açıkça ilan etmesi ve sonrasında yine teşkilat görevlisi bazı isimlerin de farklı adayları destekledikleri yönündeki paylaşımları oldu.

Açıkkapı, ilk açıklamasında “tüm aday adayları bizimdir ve gönül dünyamızda önemli bir yere sahiptir” açıklaması yaparak aday adayların ziyaretlerini ve bununla ilgili paylaşımların normal ve gerekli olduğunu ifade etmiş ancak bazı yönetim kurulu üyelerinin adaylara destek açıklamalarının karşı açıklamalara kapı aralaması ve bunun böylesine kritik bir süreçte parti içi fitne ve nifak tohumlarına sebep olacağı ön görüsü ile herkese ve özellikle teşkilat mensuplarına milletvekilliği kimliği yanında Genel Merkez Teşkilat sorumlusu olma duyarlılığı, hassasiyeti ve göreviyle uyarma gereği duymuştu.

DURMASI BEKLENİYOR

Ak Parti Milletvekili Ejder Açıkkapı’nın teşkilatı bölmeye ve gücünü azaltmaya yönelik bu tür tavırlardan kaçınılması gerektiği yönündeki bu önemli ve tarihi açıklamasından sonra benzer destek açıklamalarının son bulacağı ve aday açıklandıktan sonra tüm teşkilatların aday etrafında kenetlenmeleri bekleniyor.