Milletin Zaferi '15 Temmuz'

Milli iradenin 15 Temmuz 2016'da FETÖ eliyle ipotek altına alınmaya çalışıldığı işgal gecesi, tarihin kara sayfalarına kazındı. Hain darbe girişimi, milli iradeye omuz omuza vermesi sonucu milletin zaferiyle sonuçlandı.

Milletin Zaferi '15 Temmuz'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Türkiye, 15 Temmuz 2016 gecesi Türk Silahlı Kuvvetleri içinde örgütlenmiş Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) teröristi bazı generallerin ve çeteci askeri personelin içinde olduğu darbe girişimiyle karşı karşıya kaldı. 

Ancak bu ihanet girişimi,  halkın sokağa çıkması ve TSK içinde vatanına, milletine, devletine bağlı olan askerin  destek vermemesi üzerine akamete uğratıldı.  Bu hain kalkışmanın bilançosu ise çok ağır oldu. Türkiye’nin en uzun 48 saatinde 251 şehit, 2196 vatandaşımız da gazi oldu. 

Türkiye, darbe girişimi karşısındaki kararlı direnişiyle dış aktörlerin oyununu bozarken bölgesinde bir umut ışığı olduğunu gösterdi.

Milletin Zaferi '15 Temmuz'

NELER YAŞANDI? 
Malazgirt’ten Çanakkale’ye ve oradan 15 Temmuz’a uzanan millet ruhunun şaha kalktığı gecede yaşananların kronolojisi ihanetin boyutunu gözler önüne seriyor. İşte dakika dakika 15 Temmuz ihaneti ve halkın kararlı duruşu:

21.30: Genelkurmay’da silah sesleri duyuldu.

21.45: İstanbul’da Boğaziçi ve Fatih Sultan Mehmet Köprüleri geçişe kapatıldı.

22.10: Genelkurmay ve kuvvet komutanları rehin alındı.

22.37: Medya kuruluşları, yaşanan gelişmeleri darbe iddiasıyla vermeye başladı.

23.05: Başbakan Binali Yıldırım önce NTV canlı yayınına bağlanarak yaptığı açıklamada, “bir kalkışma girişimi”nin olduğunu belirtti.

23.24: Darbeciler Gölbaşı Polis Özel Harekat Eğitim Merkezi ve TÜRKSAT’ı havadan hedef aldı. Hava saldırısı sonucu 17 polis şehit oldu.

Milletin Zaferi '15 Temmuz'

16 TEMMUZ
00.01: Marmaris’te bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Marmaris’te yaptığı açıklamada milli iradeyi oluşturan cumhuru meydanlara davet ederek “Türkiye Cumhuriyeti Pensilvanya’dan yönetilecek bir ülke değildir” dedi.

00.14: TRT’yi işgal eden kalkışmacı askerler korsan darbe bildirisi okuttu. Cumhurbaşkanlığı kaynaklarınca “Korsan bildiridir. Gerekli özenin gösterilmesini rica ederiz” denildi.

00.26: Cumhurbaşkanı Erdoğan başta CNN Türk televizyonu olmak üzere çeşitli televizyon kanallarına bağlanarak, askerî kalkışmaya tepki gösterdi ve halkı meydanlara davet etti.

00.30: Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çağrısı ve Diyanet İşleri Başkanlığı’nın talimatı üzerine 81 ilde okunan birlik selaları ile Türkiye genelinde vatandaşlar sokağa çıkarak darbe girişiminde bulunanlara tepki göstermeye başladı.

00.35: Darbe girişimiyle ilgili ilk soruşturma İstanbul’da başlatıldı. Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcısı Ali Doğan, darbe girişimini yapan askerlerle ilgili soruşturma başlatıldığını ve askerlerin görüldükleri yerde tutuklanacaklarını bildirdi.

01.01: Ankara Emniyet Müdürlüğü savaş uçağı ve helikopterlerin saldırısına uğradı. Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, “Bu, TSK içinde bir cuntanın kalkışma girişimidir.” dedi.

01.30: Çankaya Köşkü’ne ateş eden 5 zırhlı araca güvenlik görevlileri silahla karşılık verdi. Halkın da desteği ile darbeciler püskürtüldü. TBMM Başkanı İsmail Kahraman da Başbakanlık Koordinasyon Merkezine geldi ve TBMM’nin açık tutulması kararı alındı.

02.35: TRT’yi ele geçirmeye kalkışan 1’i rütbeli 5 asker, vatandaşlar ve polis tarafından etkisiz hale getirildi. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ne girmeye çalışan bölücü terör örgütü FETÖ mensubu 3’ü rütbeli 13 asker gözaltına alındı.

02.42: TBMM’ye atılan bomba nedeniyle bazı polis memurlarıyla Meclis görevlileri yaralandı, kulis camları kırıldı. 

02.49: Meclise yeni bir bomba atıldı. 

03.00: TRT yeniden normal yayınına döndü. TRT Genel Müdürlüğü binasını ele geçirmeye çalışan FETÖ mensubu askerler gözaltına alındı.

03.15: Genelkurmay Başkanlığı’ndan yeniden çatışma sesleri gelmeye başladı.

03.20: Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul’a geldi.

04.00: Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, darbe girişiminde bulunan terör örgütü FETÖ/PDY irtibatlı yargı görevlileri ve sözde “Yurtta Sulh Komitesi” mensubu general, amiral, subay, astsubay, er ve erbaşlar hakkında gözaltı kararı verdi.

06.00: Gölbaşı Cumhuriyet Başsavcılığınca, darbe girişimiyle ilgili soruşturma başlatıldığı, Gölbaşı’ndaki Özel Harekât Merkezi’nde 42 kişinin can verdiği, bölgede olayların kontrol altına alındığı bildirildi.

06.43: FETÖ mensuplarınca, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nin yakınlarına 2 bomba atıldı. Bombalar, Millet Camisi’nin önüne park etmiş araçlardan birinin üzerine düştü.

06.52: Başbakan Yıldırım, Genelkurmay Başkanlığı’na vekâleten 1. Ordu Komutanı Orgeneral Ümit Dündar’ın atandığını bildirdi.

 07.00: Cumhurbaşkanlığı Külliyesi yakınındaki Jandarma Genel Komutanlığı’nın bulunduğu kavşağa askeri uçaktan bomba atıldı.

07.10: İçişleri Bakanlığı’ndan edinilen bilgiye göre, FETÖ mensubu 336 kişi gözaltına alındı.

09.32: Darbe girişimiyle ilgili başlatılan soruşturmalar kapsamında, Türkiye genelinde, silahlı terör örgütü FETÖ üyesi bin 374 TSK personeli gözaltına alındı. 

09.44: FETÖ’nün darbe girişimi nedeniyle çıkan olaylarda Türkiye genelinde, 90 kişinin şehit olduğu, bin 154 kişinin yaralandığı bildirildi.

09.46: Eski Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Akın Öztürk ile Kara Kuvvetleri Eğitim ve Doktrin Komutanlığı (EDOK) Muhabere ve Destek Eğitim Komutanı Korgeneral Metin İyidil hakkında, vatana ihanet suçundan işlem başlatıldı.

09.56: Soruşturmalar kapsamında, Türkiye genelinde silahlı FETÖ üyesi bin 563 kişi gözaltına alındı.

09.58: Türkiye genelindeki tüm hâkim ve savcılardan izinli olanların, izinlerini keserek derhal görevlerine başlamalarına ve adli tatilin iptaline karar verildi.

10.07: Genelkurmay Başkanlığı’ndan çıkan 700’e yakın silahsız er ve erbaş polise teslim oldu.

10.15: Bingöl 49. Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Yunus Kotaman ile Bolu 2. Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral İsmail Güneşer gözaltına alındı.

10.37: Başbakan Yıldırım, “Genelkurmay Başkanımız Hulusi Akar, sağ salim kurtarıldı ve şu anda Çankaya’da kriz merkezinde görevinin başındadır.” açıklamasında bulundu.

11.27: Genelkurmay Başkanlığı Karargâhı’nda bulunan FETÖ terör örgütü mensubu askerler, teslim olmak için müzakere talebinde bulundu.

12.04: Özel harekât polislerinin operasyon düzenlediği Jandarma Genel Komutanlığı binasında 200 kadar asker gözaltına alındı.

16.00: İhanet girişimi bastırıldı ve hesap süreci başladı.

Milletin Zaferi '15 Temmuz'

ELAZIĞ, MİLLİ İRADEYE SAHİP ÇIKTI
15 Temmuz hain kalkışmasına en sert tepkiyi veren ve milli iradeyi korumak amacıyla dimdik ayakta duran illerin başında Elazığ geldi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın halkı meydanlara davet etmesinden önce, PTT meydanında buluşan ve darbeye tepkisini ortaya koyan Elazığ, o gece destanlar yazdı.

8. Kolordu komutanlığının giriş-çıkışlarını araçlarıyla kapatan, şehrin tüm geliş istikametlerine olası bir darbeci askeri birliğin şehre girişini engellemek için iş makinası ve kamyonlarla kapatan Elazığ halkı, o gün milli iradeye ve vatana sahip çıkmanın en güzel örneğini verdi.

Elazığ, 15 Temmuz 2016'da yaşanan kanlı darbe girişimi ve bu girişime karşın yazılan destanın 6. yıldönümünde bir kez daha milli birlik ve beraberliğini haykıracak.

DİRİLİŞ DESTANI  “15 TEMMUZ” 
Sıradan bir akşam olarak başlayan 15 Temmuz akşamı, tarihimizin en ağır girişimine sahne olarak, zifiri karanlığa gömülmüştü. O gece içimizdeki hainler askerimizin hüviyetine bürünerek, düşmanın en tehlikelisi olarak karşımıza dikilmişti.

DİRENİŞTEN DİRİLİŞE 
Milletin silahları hainler tarafından milletin kendisine yöneltilmişti. Gökten bombalar yağarken, namlular millete yönelmişken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla, semaya yükselen salalar eşliğinde, millet sokaklara, meydanlara indi. Teslim olmadı. Milli iradesine, geleceğine, vatanına ve bayrağına sahip çıktı. Tıpkı Çanakkale’de olduğu gibi bir kez daha destan yazdı. 

MİLLİ İRADEMİZE SAHİP ÇIKTIK
Elazığ halkı 7’den 70’e yaşanan 15 Temmuz darbe kalkışmasının ardından Cumhurbaşkanı  Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısı üzerine 28 gün süresince yaşlısından gencine, kadınıyla erkeğiyle, kundaktaki bebeğiyle, 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda 24 saat demokrasi nöbeti tuttu. Yılmadı, vazgeçmedi. Ta ki Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın tehlike geçti açıklaması gelinceye kadar. Vatan toprağı kutsaldı ve terkedilmedi.

Milletin Zaferi '15 Temmuz'

15 TEMMUZ MİLLİ İRADE DESTANININ YILDÖNÜMÜ
15 Temmuz hain darbe girişiminin 6. yıldönümünde de Türkiye’nin 81 ilinde olduğu gibi Elazığ’da da 15 Temmuz günü  Cumhurbaşkanlığı himayesinde çeşitli programlar düzenlenecek. Hain girişimin ardından 28 gün boyunca kundaktaki bebeklerden, 90’lık ninelere 15 Demokrasi Meydanı’nı boş bırakmayan Elazığ, bir kez daha meydanlara inerek, bir kez daha milli iradesine bağlılığını haykıracak.

“HAKİMİYET MİLLETİNDİR”
Ve tarihler 15 Temmuz 2022’yi gösterdiğinde Elazığ bir kez daha meydanlara inerek, vatan toprağının dört bir yanında olduğu gibi 15 Temmuz'un ruhuna uygun hazırlanan programlarla demokrasi, vatan, bayrak ve millet için, gelecek için, milli iradenin hakimiyeti için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde yazdığı 15 Temmuz destanını tüm dünyaya haykıracak. Elazığ bir kez daha zalime korku, mazluma umut olan lideri Cumhur başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın öncülüğünde geleceğe mesajını taşıyacak. “Hakimiyet Milletindir” diyecek. 

Milletin Zaferi '15 Temmuz'

ELAZIĞ’DA ÇEŞİTLİ PROGRAMLAR DÜZENLECEK 
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nün 6. Yıl dönümü nedeniyle Elazığ’da çeşitli programlar düzenlenecek. 

Program 15 Temmuz Cuma günü saat :10.00’da şehitlik ve şehit ailelerine ziyaret ile başlayacak.

Saat 11.30’da tüm camilerde Kur’an-Kerim ve Mevlid okutulacak. 

Saat 15.30’da Fırat Üniversitesi Yerleşkesinde 15 Temmuz Sergisi açılışı yapılacak. 

Saat 19.30’da Kortej yürüyüşü ve Mehteran Gösterisi düzenlenecek. 

Saat 19.45’de Valilik yeni hizmet binası önünde “Türkiye Aşkına” isimli resim sergisinin açılışı yapılacak. 

Saat:20.15’de Saygı duruşu ve İstiklal Marşı 

Saat:20.20’de Kur’an-ı Kerim tilaveti 

Saat:20.30’da Şehitlerimiz için dua 

Saat:20.45’de Protokol konuşmaları

Saat:21.00’da Tasavvuf Korosu dinletisi 

Saat:23.00’da Kahramanlık türküleri 

Saat 23.45’de 15 Temmuz sinevizyon gösterisi 

Saat: 00.13’de Darbeleri susturan Sela 

Saat:04.30’da Sabah namazı ve dua