'Hazar Üniversitesi Elazığ'da Kurulsun'

Geçtiğimiz aylarda TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de 'Karabağ' temalı kongrede, 'Ben bir Türkiye-Azerbaycan ortak üniversitesinin bir an önce hayata geçirilmesini ve hatta önümüzdeki öğretim yılında öğretime başlamasını çok önemli buluyorum' diyerek önemli bir konuyu gündeme getirmişti.

'Hazar Üniversitesi Elazığ'da Kurulsun'

Bu talebin arından Fırat Üniversitesi’nin başarılı akademisyenlerimden Prof. Dr. Ahmet Bedri Özer ile YRP İl Sorumlusu Av. İbrahim Gök, planlanan  Türkiye-Azerbaycan ortak üniversitesinin, Elazığ’da ve Hazar Gölü kıyısında kurulması gerektiğini söyledi.

Sosyal medya hesaplarından bir açıklama yapan Prof. Dr. Ahmet Bedri Özer, şunları söyledi

 “Büyük Hazardan (Hazar Denizi) kardeşi Küçük Hazar’a (Hazar Gölüne) hediye olarak bu üniversite neden Hazar gölünün etrafında kurulmasın? Veya bu üniversite Hazar Denizi kıyısında kurulacak ise bir yerleşkesi de neden Hazar gölü kıyısın da olmasın?” 

Prof. Özer’in bu açıklamasının ardından Yeniden refah partisi İl Sorumlusu Av. İbrahim Gök’ten de bir açıklama geldi.

 Av. İbrahim Gök, açıklamasında şunları dile getirdi: “Kurulması düşünülen Türkiye-Azerbeycan ortak Türk Üniversitesi için en uygun yer Hazar gölü kıyısıdır. Büyük Hazar'dan küçük Hazar'a oluşacak bu bağı kurmak başta iktidara mensup siyasetçi arkadaşlar olmak üzere tüm yetkililerin sorumluluğundadır. Herkesi göreve davet ediyorum. Bu hususta şahsıma düşen her göreve de hazırım” dedi.

Türkiye-Azerbaycan ortak üniversitesi, önümüzdeki günlerde YÖK gündemine gelecek ve nerede kurulacağı yönünde görüş alışverişinde bulunulacak.

Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Göktaş’ın da ilimizde ikinci bir üniversite kurulması yönündeki talebi ve çalışmasıyla Türkiye-Azerbaycan Ortak Üniversitesi projesinin birleştirilmesi konusunda siyasilerin de çalışma yapması bekleniyor.