MHP'de Yönter krizi
Geçtiğimiz günlerde MHP Genel Başkanlığı görevinden istifa eden İzzet Ulvi Yönter ile ilgili tartışmalar devam ediyor.
Bu istifanın parti içi bir hesaplaşmanın sonucu olduğuna dair iddialar sıcaklığını korurken, İzzet Ulvi Yönter hakkında Ayhan Bora Kaplan soruşturması kapsamında fezleke hazırlanabileceği iddia ediliyor. Ve daha da önemlisi MHP’nin yargı sürecine engel olmayacağı ve parti içinde “arınma” sürecinin öne çıktığı ifade ediliyor.
MHP lideri Devlet Bahçeli'nin de yargı sürecine engel olmayacağı ve 'yargı nereye uzanıyorsa oraya uzansın' anlayışıyla hareket edebileceği belirtiliyor.
Ayhan Bora Kaplan soruşturması kapsamında yapılan telefon incelemelerinin MHP içinde yalnızca siyasi değil, aynı zamanda adli bir krize de yol açabileceği de dillendiriliyor.
MHP lideri Devlet Bahçeli’nin de olası fezleke sürecinin önünde durmayacağı ve “yargı nereye uzanıyorsa oraya uzansın” anlayışıyla hareket edebileceğini ifade ediliyor.
Bazı MHP kaynaklarının ise Partide “arınma” ve “durulma” vurgusu yaparak, adı yolsuzluk, rüşvet, kaçakçılık, ahlaksızlık, sıfat istismarıyla güç devşirme veya çıkar amaçlı çete ilişkilerine bulaşan kim olursa olsun, partinin bu tür iddialarla anılan isimleri korumak yerine uzaklaştırma eğiliminde olduğu yönünde yüksek emareler görüldüğü ifade ediliyor.
MHP’nin yaşanan bu olaylar sonucu güçleneceği yönünde görüşler olmakla birlikte bu olayların partide yeni bir kopuşa sebep olacağına yönelik görüşler de dile getiriliyor.