MHP de Hareketlendi

MHP'de Mehmet Burak Bilen'in Elazığ Belediye Başkan aday adaylığı müracaatının ardından ikinci resmi müracaat FÜ Öğretim Üyesi Doç. Dr. Murat Aygen'den geldi.

MHP de Hareketlendi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

MHP Eski İl Başkanı Oğuzhan Demir, resmi müracaatını yapmamış olsa da şehir genelinde astırdığı afişlerle bu niyetini izhar etmiş durumda.

İl Başkanı Yunus Bal’ın da aday olmayı düşündüğü ancak Genel Merkezin tavrına göre hareket edeceği biliniyor. MHP’de müracaat süresinin dolacağı 15 Aralık’a kadar yeni aday adaylarının müracaat etmesi beklenirken partinin aday adaylığını teşvik ettiği ancak tüm aday adaylarına eşit mesafede durduğu biliniyor.

Bu isimlerle birlikte Ak Parti’nin belirleyeceği adaya göre MHP’nin yeni bir strateji uygulayacağı ve her partiden oy alabilecek yeni ve sürpriz bir isimle kamuoyu karşısına çıkacağı varsayımı da siyasi kulislerde sıklıkla dile getiriliyor.

MHP’li kurmayların da bu senaryo üzerinde önemle durdukları, MHP oylarına küskün Ak Partililerin oyları, İyi Parti, CHP ve Ak Parti karşıtı tüm kesimlerin oylarını da ekleyebilecek bir isimle yarışa girebilecekleri iddia ediliyor.

MHP’nin bu plana öncelik verdiği ancak olası B planı  adayının ise şimdiden belli olduğu ifade ediliyor.