Mesajını Arayan Ak Parti!

AK Parti Kızılcahamam'da kampa girdi. Ağırlıklı olarak seçim sonuçlarının değerlendirileceği kampta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 'Milletimizin başta değişim ve yenilenme talebi olmak üzere sandık sonuçlarıyla bize ulaştırdığı beklentinin farkındayız.' ifadelerini kullanıp gereğinin yapılacağını bildirdi.

Mesajını Arayan Ak Parti!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

31 Mart seçimlerinin üzerinden iki ay geçti ve Ak Parti hala halkın kendilerine vermek istediği mesajları aramakla meşgul. Ak Parti’yi yakından takip eden bir gazeteci olarak geçen bu iki aylık zaman içerisinde gerek Cumhurbaşkanı Erdoğan gerekse partinin üst kurmaylarından “halkın bize vermek istediği mesajları iyi okuyup gereğini yapacağız” mealindeki cümleyi yüzlerce kez dinledik.

Dinledik ama ortaya hala seçim sonuçlarıyla halkın verdiği mesaja dair Ak Parti tarafından açıklanan bir rapor göremedik. Hala araştırma yapıyorlar anlaşılan. Ve yine anlaşılan o ki konu komisyonlara havale edilmiş. Türkiye’de bir konunun komisyonlara havale edilmesinin ne anlama geldiğini hemen herkes çok iyi bilir. Siz çözmek istemediğiniz bir sorun varsa onu komisyona havale eder ve üzerini toprakla örtersiniz. Ak Parti’de yaşanan da bu olsa gerek.

İkincisi bu mesajın alınması sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın deyimiyle “oyla birlikte ruh ve kan kaybı yaşadık” tespitine karşılık gelecek bir adım da görmedik. Aylar sonra Rize ve Adıyaman İl başkanlarının lütfen istifalarının dışında bir kan ve ruh tazeleme adımı görmedik.

Parti genel merkezine çöreklenmiş ve işlerini lobi, çıkar ve menfaat odaklı yürüten ve Erdoğan’a hep yanlış bilgiler aktaran bazı üst düzey yetkililer, hala pervasızca görevlerinin başında. Hala Kızılcahamam kampında başarılarının (?) sunumlarını yapıyorlar. İşin garibi Ak Parti’nin büyük ve köklü değişim yapacağı kongre tarihi bile belli değil.

Anlaşılan bizler,  verilen mesajı arama ve bunun gereğini yapma hikâyelerini 2026 yılına kadar dinleyip değişimin nasıl olacağını bekleyeceğiz.

Görünen o ki sürekli kendini yenilemek, hedeflerini güncellemek ve kendi içinde değişimle övünen Ak Parti, bu özeliğini de kaybetmiş, hantal, statükocu ve mahfillerin kontrolüne geçmiş bir parti konumuna bürünmüş.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın değişim ve dönüşüm kararına direnen ve buna Erdoğan’ı da inandıran gayri milli bir zümre ve lobi var Ak Parti Genel Merkezinde. Umarız bu zümre, yeni bir hezimet yaşanmadan deşifre olur ve Ak Parti bunlardan arınır.