Merve de Erdoğan'a Çalıştı

Masumlar Apartmanı dizisinde Gülben karakterini canlandıran oyuncu Merve Dizdar, 76. Cannes Film Festivali'nde yönetmen Nuri Bilge Ceylan'ın 'Kuru Otlar Üstüne' filmindeki rolüyle 'en iyi kadın oyuncu' ödülü verildi. 

Merve de Erdoğan'a Çalıştı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Dizdar, ödül töreninde elinde bulunan kağıdı okumakta dahi güçlük çektiği konuşmasında şunları söyledi:“Filmde canlandırdığım Nuray karakteri, inandığı şeyler ve varoluşu için mücadele veren ve bu uğurda bedeller ödemek zorunda bırakılmış bir kadın. Onu tanımak ve anlamak için uzun uzun çalışmak isterdim. Ama ne yazık ki yaşadığım coğrafyada bir kadın olmak, Nuray'ın ve Nuray'ların duygusunu doğduğum günden beri ezbere bilmemi gerektiriyor. Bu ödülü; kendisine layık görülenlere boyun eğmeyip eyleme geçen, bu uğurda her şeyi göze alan ve ne olursa olsun umut etmekten vazgeçmeyen tüm kız kardeşlerim ve Türkiye'de hak ettiği güzel günleri yaşamayı bekleyen tüm mücadeleci ruhlara armağan ediyorum."

Çok bilindik  bir  sanatçı söylemi. İçinden çıktıkları toplumu aşağılayan bu tiplere verilen uluslararası ödül geleneği ve uygulamalarına çok da  yabancı değiliz. Orhan Pamuk da sözde Ermeni katliamı güzellemeleri yaparak Nobeller elde etmiş ve dünyaya kendini tanıtmayı başarmıştı.

Bu tip sanatçılar aslında bir yönüyle durdukları yerden ziyade karşı bloğa bilmeden de olsa destek oluyorlar. Merve Dizdar da tam da seçimlere bir gün kala bu konuşmayı yaptı ve bu  tavrıyla dile getirdiği düşüncelerinden dolayı kararsız seçmenleri Kılıçdaroğlu’dan uzaklaştırıp milli bir duruş sergileyen Erdoğan tarafına yöneltti. 

Dizdar’ın; “Türkiye'de hak ettiği güzel günleri yaşamayı bekleyen tüm mücadeleci ruhlara armağan ediyorum." dediği cümle yerini ve sahibini buldu. Bu kompleksli bakıştan nefret eden kararsız seçmenler, Dizdar’ın cümleleri ile zımnen tarif edilen Millet İttifakı cenahını es geçip Cumhur ittifakına yöneldi.

Metin Akpınar’dan sonra Erdoğan’a bir destek de Merve Dizdar’dan geldi. Teşekkürler Merve…