Elazığ Pazarlarında Alan da Memnun Satan da

Hasret Ata/Sürsürü Mahallesi'nde bulunan semt pazarını bugün sizler için dolaştık ve pazarın nabzını tuttuk. Geçen hafta meyve fiyatlarını takip ettiğimiz pazar da bu hafta sebze fiyatlarının güncel fiyatlarını öğrendik. Bakalım bu hafta pazarda fiyatlar ne durumda…

Elazığ Pazarlarında Alan da Memnun Satan da

Bu haftaki pazar fiyatlarımız şöyle:

Domates 8 TL

 Biber 10TL

 Salatalık 12 TL

 Patlıcan 12 TL

Kabak 7.50 TL

Maydanoz 5 TL

 Tere, Roka 5 TL

Nane 5 TL

Marul 10 TL

Kıvırcık marul 15 TL

Elazığ Pazarlarında Alan da Memnun Satan da

“BU YIL PAZARCILAR İÇİNDE BEREKETLİ BİR SENE OLDU”

Kendisini fenomen pazarcı olarak tanıtan Aykut Özbey: “ Çocuk yaşlardan beridir pazarcılık işleriyle uğraşıyorum. Pazar fiyatları enflasyon durumuna bakıldığı zaman çok iyi bir durumda. Fiyat olarak çok yükseklere çıkan domates, şuan 8 lira biber 10 lira salatalık 12 lira, patlıcan 12 lira şeklinde tezgahlar da yer alıyor. Şuan vatandaş bir bardak çay içilmeye kalkılsa 1 kilo domatesle aynı fiyatta. Yağışların dolu şeklinde yağması Elazığ’ın yerli mahsullerine muhakkak zarar verecektir tabi bu da haliyle Pazar fiyatlarına da yansıyacaktır bu sezon o yüzden yerli ürünlerimiz baya bir pahalı olabilir. Fidelerin zarar görmesi yerli ürüne ulaşmamıza engel oldu. Bu durumun yaşanması için daha 1-2 ay var tabi şimdiden karamsarlığa girmeyelim. Fiyatların biraz daha düşme ihtimali var, bu yıl pazarcılar içinde bereketli bir sene oldu maşallah diyelim” diyerek konuştu.

Elazığ Pazarlarında Alan da Memnun Satan da

“HERKES, HER BÜTÇE GELİP PAZAR ALIŞVERİŞİNİ YAPABİLİR”

Pazar esnaflarından Erhan Talay: “35 yıldır pazarcıyım. Pazarın güncel fiyatlarına baktığımız da çok uygun olduğunu söyleyebilirim. Herkes, her bütçe gelip pazar alışverişini yapabilir. Biz memnunuz vatandaş memnun, fiyatlar daha iyi olur herkesin mutfağı dolar. Yağışlar ürün üzerinden etki yapınca direkt pazarda pazarcı da etkileniyor. Elazığ’ın yerli mahsülleri için yorum yapmak erken olur ama dolunun yağması olumsuz yönde etkileyecektir” dedi.

Elazığ Pazarlarında Alan da Memnun Satan da

“YAZ AYLARI GELDİ SEBZE MEYVE DE FİYATLAR OLDUKÇA DÜŞTÜ”

Pazarcı Mustafa Durgun: “ bende buradaki pazarcı abilerim gibi çocuk yaşlarda pazarcılık yapan biriyim. Pazar fiyatları gayet uygun bir şekilde devam ediyor. Bizim tezgahlarımız da yeşillik ürünleri var. Maydanoz tere roka, nane hepsi deste şeklinde 5 lira olarak satıyoruz.  Marul 10 kıvırcık marulumuz 15 lira şeklinde fiyatlandırıldı. Şuan zaten 5 lira 10 lira bir para değil değer kaybetti, gidip marketlerde en ufak bir ürüne bile en az 15 lira ödüyoruz. Enflasyona göre 10 lira şuan 1 lira hal böyle olunca artık eskisi gibi 1 lira ya da 2 liraya satacağımız şeyleri 5 lira üzerinden satmak zorunda kalıyoruz. Yaz ayları geldi sebze meyve de fiyatlar oldukça düştü. Fiyatı yüksek olan tek ürünler sarımsak gibi Arnavut biber, fasulye, barbunya gibi özenle toplanan mahsullerdir. Maksimum fiyat olarak da 15-20 lira arasında satışta. Yağışlardan dolayı anlık olarak fiyatlarda dalgalanma olabiliyor. Mesela geçen haftalarda seralara vuran yoğun yağış bizim fiyatlarımızın da etkilenmesine neden oldu” düşünlerini paylaştı.

Elazığ Pazarlarında Alan da Memnun Satan da

Elazığ Pazarlarında Alan da Memnun Satan da