Memur-Sen'e Tebrikler

Geçtiğimiz salı günü enflasyon oranlarının açıklanması ile memur ve emeklilerin alacağı zam oranının .48 SSK ve Bağkur emeklilerin ise .40 olacağı belli olununca kamuoyunda ek bir zam yapılıp yapılmayacağı konusunda büyük bir merak içerisine girmişti. Ancak bu konularda her zaman son sözü Cumhurbaşkanı Erdoğan söylerdi ve gözler yine Erdoğan'a çevrildi.

Memur-Sen'e Tebrikler
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Acaba Erdoğan ilave zam olarak ne kadar müjde verecekti? Enflasyon farkının dışında bir refah payı verilecek miydi?  Verirse bunun oranı ne kadar olacaktı? 

Gözler Memur-Sen tarafından salı günü saat 14.00'da düzenlenen Sözleşmeliye Kadro Şöleni programına ve programın onur konuğu Erdoğan'a çevrildi. Erdoğan'ın salona girerken büyük bir sevgi gösterisi ve alkış ile karşılandı. 

Programda Erdoğan tarafından memur ve emeklilere müjde olarak %25'lik bir zam oranının açıklanması salondaki hükümet yetkilileri tarafından coşkuyla alkışlansa da hem Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın'ın hem de salondaki Memur-Sen teşkilatının durumdan memnun olmadığı açıkça belli oldu. Zira tezahüratlar ile otuz-otuz diye tempo tutan Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen teşkilatı taleplerini sıcağı sıcağına Cumhurbaşkanı Erdoğan'a iletmiş oldular. 

Daha sonraki zaman diliminde hem Memur-Sen'e bağlı sendikaların açıklamaları ve hem de Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın'ın bu zam oranının yetersiz olduğunu açıklaması ve ek zam talep etmesi kamuoyunda da büyük destek gördü. Sonraki gün yani çarşamba günü gerçekleştirilen Ak Parti meclis grup toplantısında beklenen açıklama ve müjdeli haber nihayet geldi. 

Memur-Sen'in talebine duyarsız kalmayan Erdoğan %25'lik zam oranının %30'a çıkarıldığını duyurdu. Temmuz ayına kadarki 6 aylık sürede memurların, SSK -Bağkur ve memur emeklilerinin alacağı zam oranı %30 olarak belirlendi. Yaklaşık 24 saat süren bu süreci iyi yöneten ve makul bir zam oranını alan Memur-Sen'i ve genel başkanları Ali Yalçın'ı tebrik etmek gerekir diye düşünüyoruz. 

Demek ki her gün irtifa  ve itibar kaybeden bazı sendikaların dediği gibi Memur-Sen sarı sendikacılık değil, sadece kendi üyelerinin değil tüm memurların haklarını savunarak emek ve hak mücadelesi veren  onurlu bir sendikacılık yapıyormuş.