Heyecan Başlıyor

Seçimlerin 14 Mayısta yapılması ile ilgili görüş Ak Parti MYK'da kabul gördü ve seçimlerin tarihi de kesinleşti.

Heyecan Başlıyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Seçimlerin bir ay dört gün öne çekilmesiyle birlikte gözler hem partilerin hem de YSK’nın açıklayacağı seçim takvimine çevrildi.

Aday adayları çalışmalarını daha da yoğunlaştıracaklar, kamu personeli olan isimler de 1 Şubat itibarıyla istifalarını verip sürece resmen de dahil olacaklar.

İlimizde geçmiş seçimlere nazaran bir sessizlik yaşanıyor. Öteden beri aday adaylığını resmen açıklayanlarla birlikte buna yönelik adımlar atan isimlere yenilerinin ekleneceği bir döneme giriyoruz.

Seçimlerde en çok aday adayı müracaatının yine Ak Parti’ye yapılacağı biliniyor. Bu sayının 30-40 arasında olması bekleniyor. Bu isimler arasında mevcut ve eski milletvekilleri de bulunuyor.

Bu seçimlerde listeye girme ihtimali zayıf gözüken bürokratların istifa etmesi beklenmiyor. Ancak önemli yerlerden işaret alan üst düzey 2 ya da üç üst düzey bürokratın istifa etmesi bekleniyor. 

MHP’nin birinci sıra adayı belli gibi. Ancak buna rağmen bu partiye 15’e yakın müracaat bekleniyor.

Ak Parti’den sonra en yoğun müracaat ve ilginin olduğu partilerden biri de İyi Parti. Bu partiden aday adaylığı düşünen 20’ye yakın isim var.  Bu Parti’de Genel Merkez bağlantılarını güçlü tutan adaylar yanında genel merkezle birlikte taban siyaseti yapan ve kamuoyunda ciddi bir karşılık gören isimler dikkat çekiyor.

Bir ay öncesine kadar aday konusunda en rahat parti CHP idi. Ta ki  Ali Özcan sahneye çıkana kadar. Ön seçim yapılması halinde sonuca saygı duyup adaya destek vereceğini ancak bu yapılmazsa bağımsız aday olacağını açıklayan Ali Özcan, CHP il teşkilatının ve genel merkezin uykularını kaçırmış durumda.

Görünen o ki önümüzdeki haftalarda siyaset daha canlanacak ve heyecanlı bir yarışın gözlemlendiği bir mecraya evrilecek.