Mektup-Teklif-Siyaset

15 Temmuz darbe girişiminde eşi Erol Olçok'u ve oğlu Abdullah Tayyip Olçok'u kaybeden Nihal Olçok, suç örgütü lideri Sedat Peker'e canlı yayın teklif etmesiyle ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. 

Mektup-Teklif-Siyaset
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Peker'in, teklifin ardından eşiyle dostuyla konuyu istişare ettiğini belirten Olçok, "Ben o tweet'i atarken burada şu koltukta tek başıma oturuyordum. Yalnız yaşıyorum zaten. Beni ortadan kaldırmak çok kolay. Ama bana bir şey olursa açılacak iki mektup var" diye konuştu.
Eşi ve oğlunu 15 Temmuz hain darbe kalkışmasında kaybeden Nihal Olçok’un daha önce de Ak Parti aleyhine açıklamaları olmuş, çok şeyler bildiğini ima etmiş ve sonunda Gelecek Partisi kurucular kurulu arasında yerini almıştı.

Çektiği acıları ve yaşadığı travmaları anlayabiliyoruz. İçinde tutmak istemeyip haykırmak istediği, birilerini yakma pahasına ama her halükarda yüreğini ferahlatacak ifşaatlar yapmak istediğini de anlayabiliyoruz.

Ancak tek anlayamadığımız, “iki mektup” var diyerek hem bildiklerine gizem katması hem de bunu seçimlere dört ay kala yaparak gündeme gelme çalışması.

Anlaşılan Nihal Olçok,  Gelecek Partisinde kendi adına işler pekiyi gitmemiş olacak ki bunu CHP ve İYİ Parti’ye duyurarak bu partilerden bir teklif bekleme avantajına döndürmeyi düşünmüş.

Tüm acılara ve yaşananlara rağmen, eğer devletin bilmesi gereken bir bilgi varsa bunu bizzat ilgili kurumlara vermek varken, Sedat Peker ile diyaloglarından söz ettikten sonra ”iki mektup” motifini işlemesi şehitler üzerinden bir siyasi pazarlığın argümanı olacaksa bu durum gayretullaha dokunur. 

Nihal Hanımın böyle bir hata yapacağını düşünmüyoruz...