Meclis Üyeleri de Sahada

31 Mart yerel seçimleri için Belediye Başkan aday adayları arasındaki yarış son buldu ve adaylar belirlendi.

Meclis Üyeleri de Sahada
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Şimdi heyecan furyası meclis üyesi aday adaylarında. Belediye ve İl Genel Meclis üyelikleri için kıyasıya bir yarış yaşanıyor.

En yoğun talep ise en çok üye çıkartacağı bilinen Ak Parti’de. Partinin kontenjan üyeleriyle birlikte 20’in üzerinde bir meclis üyesi çıkarması bekleniyor.

MHP’nin de 10’a yakın bir sayıya ulaşması bekleniyor.  Yine Yeniden Refah Partisi ve CHP’nin de mecliste olması ve üye çıkarması bekleniyor.

Meclis üyesi aday adaylarının tatlı yarışının partide karar vericileri nasıl etkileyeceği de merak konusu.

Partilerin meclis üyesi adayı belirlemedeki en önemli kriter, bölgesel dağılım ve değişik meslek gruplarının temsil edilmesi. Ancak karar vericiler aday adaylarının kişisel konumları, toplumdaki saygınlıkları ve bilinen zaaflarını da dikkate alarak karar verecekler.

Ve yine bu heyeti en çok zorlayacak olan isimler de milletvekilleri ve ana kademenin vereceği isimler olacak. 

Bir şekilde vekili, il başkanını ya da ana kademe başkanlarını ikna edip de onlar tarafından  teklif edilme aşamasına getirilen bazı isimlerin çizik yeme ihtimali var.

Zira bu konumdaki bazı isimler gerçekten de toplumda kabul görmeyen, itici bulunan ve şahsi iki oyu bile olmayan isimlerden oluşabiliyor. Tüm bu zorluklar içinde meclis üyesi seçici kurullarının Allah yardımcıları olsun diyoruz.

Ve acizane şunu tavsiye ediyoruz:  Hesap kitabı olan, şimdiden kendisini imar komisyonunda gören,  birilerine şahsi kini ve husumeti olanları değil, derleyen toplayan ve ciddi anlamda toplumda karşılığı olan ve her şeyden önemlisi de size yük olan değil yükünüzü  alacak isimlerde yoğunlaşın.  Bunu yapmaz iseniz başkan adayınızın alacağı oyla meclis üyesi oyu arasındaki farkı görünce şaşırır ve pişman olursunuz.