DEM, Yol Ayrımında

Yerel seçimler için geri sayım devam ederken Dem Parti'nin Ankara ve İstanbul'da aday çıkarıp çıkarmayacağı herkes tarafından merak ediliyor. Bu konuda nihai kararını veren parti yetkililerinin eğer bir son dakika değişikliği yaşanmazsa hafta sonu İstanbul için Başak Demirtaş, Ankara için de Meral Danış Beştaş'ın adını açıklayacak.

DEM, Yol Ayrımında
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Grup Başkanvekili Gülistan Kılıç Koçyiğit, Mecliste bir basın toplantısı düzenlemiş ve "Başak Hanım en güçlü adaylarımızdan birisi. Mayıs kampanyasını birlikte yürüttüğümüz, mitinglerimizde konuşan bir arkadaşımız, yoldaşımız. Adaylığı önünde hiçbir engel yok. Biz de bundan mutluluk duyuyoruz" ifadelerini kullanmıştı.

Bu açıklamalar da gösteriyor ki İBB’de İmamoğlu’na ABB’de Mansur Yavaş’a yeni bir rakip daha geliyor. Her ne kadar DEM adaylarının seçimi kazanma gibi bir iddiaları yoksa da CHP’ye seçim kaybettirme gibi bir potansiyelleri var.

Bu gelişme sonrası hem İmamoğlu hem de Yavaş,  DEM’in derinleriyle yeni bir pazarlığa oturup başta Belediye  şirketlerinin yönetimi olmak üzere çok sayıda kadro vaadinde bulunur da bu oyunu bozar mı bilinmez ama görünen o ki bu seçimler aynı zamana DEM’in parti içi hesaplaşma ve  ayrışmasının da miladı olacak.

Partinin Kandil tarafı uzlaşmadan  yeni kaynak ve maddi çıkardan yana tavır alıp ittifakta ısrarcı olurken,  parti içinde demokrasiyi önceleyip Kandile mesafe koymak isteyenler  ise ayrı aday çıkarma konusunda ısrarcı olacaklar.

Bu ısrarın sonu, yeni fikir ayrılıkları ve yeni liderlerin doğuşu demek olacak. Bu da yeni fraksiyonları doğuracak ve artık DEM’de farklı sesler de duyulacak.