Mardinli Gençlerin Mesajı

İsveç'te Kur'an-ı Kerim yakılmasına her kesimden tepkiler geldi.

Mardinli Gençlerin Mesajı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İlk kez iktidar ve muhalefet bir konuda birleşti  ve İsveç’te yapılan terbiyesizliğe tepki gösterdiler. Bu konuda en sert eleştiri ise  "Bunu yapanları ahlaksız ve şerefsiz ilan ediyorum” diyen İyi Parti Lideri Akşener’den geldi.

Pazar sabahı tüm camilerde Kur’an’a, İslam’a ve ülkemize yönelik bu çirkin eylem kınandı.

İfade özgürlüğü adı altında Kur’an-ı Kerim yakma girişimine sessiz kalan İsveç hükümetine tepkiler çığ gibi büyürken, Mardin’deki gençlerden farklı ve anlamlı bir protesto geldi. 'Peygamber Efendimizin önerisi' diyen bir grup genç kiliseleri tek tek gezerek gül dağıttı.
Bir grup genç, hoş görü kenti Mardin’deki kiliseleri tek tek gezerek farklı din temsilcilerine gül dağıttı.

Gül dağıtan gençler, “İsveç’te yaşanılan hadise ile alakalı Müslüman gençler olarak nasıl bir tepki verebiliriz diye düşündük. Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (SAV)'ın önerisine karar verdik. Bugün kiliseleri ziyaret edip Müslümanlık algısına yakışır bir şekilde tepkimizi dile getireceğiz. Kendilerine gül dağıtacağız. İslamiyet öyle bir dindir ki, sizi öldürmeye gelen dahi sizle dirilir.” diyerek dünyaya hoşgörü derdi verdiler.

Kin ve nefret içeren insanlık suçlarına yine aynı yöntemle cevap vermek gerekir bazen ama bunun yerine gençlerin bu anlamlı ve muhatlarına mesaj yüklü eylemini de önemli görmek gerek.

Ders niteliğinde yapılan bu eylem,  batı aleminde nasıl görülür, zihni bunalmış, İslam ve Türkiye düşmanlığını tek gaye ve hedef edinmiş ülke ve lobiler mesajı alır mı bilmeyiz ama, tüm dinlerin izini  ve mensuplarını barındıran Mardinli gençlerin bu eylemi tüm dünyaya örnek olsun.