Karne ve Türkçe

Geçtiğimiz Cuma dünü verilen karnelerle tüm Türkiye'de olduğu gibi Elazığ'da da öğrenciler 2022-2023 eğitim-öğretim yılının ilk dönemini tamamlayarak 15 gün sürecek yarıyıl tatiline girdiler.

Karne ve Türkçe
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Okullarda yaşanan karne heyecanı bir kolejin 11. sınıfında öğrenim gören öğrenci için farklı duygular içeriyordu. Anlaşılan gencimiz sıkı bir Elazığspor hayranı ve fanatik bir taraftardı.

Bu özelliğini arkadaşları yanında öğretmenleri de biliyordu. Elazığspor’u hayatının merkezine koyan gencimiz, aynı başarıyı derslerinde gösterememiş olacak ki sınıf öğretmenimiz, dönem sonu kanaati olarak karnesine bizlerin imla ve yazım yanlışlarını düzelterek verdiğimiz şu cümleyi yazdı.

"Elazığspor’a verdiğin önemi, derslerine de vermelisin" 

Öğretmenimiz öğrencisine çok duyarlı, onun eksikleri ve sebeplerini de iyi gözlemleyen bir öğretmen. Bu yönüyle takdir etmek gerek.  Ancak farklı bir sorun var bu cümlede. Beş kelimeden oluşan bu cümlede beş de imla ve yazım yanlışı var.

Karne ve Türkçe

Öğretmenimizin, duyarlı ve gözleme dayalı görüşlerini yazdığı birinci yarıyıl kanaatindeki Elazığspor sevgisine tebessüm ettik belki ama eğitim çalışanlarımızın Türkçeyi iyi kullanma ve öğrencilerine örnek olma konusunda daha dikkatli ve özenli olmaları gerektiğini de gördük.