Mantı Polemiğinde Biz de Varız

Eski milletvekili ve emekli büyükelçi İnal Batu'nun kızı olan ve uzun süreden beri yurt dışında yaşadığı için gündem olamayan gazeteci Pelin Batu, mantı polemiğiyle bu açığını kapatmaya çalışıyor.

Mantı Polemiğinde Biz de Varız
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Geçmişte Ahmet Hakan ile yaşadığı polemik ve ardından oluşan samimi dostlukla gündeme gelen Pelin Batu, mantı denilince akla ilk gelen Kayseri'yi ve Kayserilileri üzecek paylaşımda bulunmuş.
Tadına baktığı Sinop mantısını çok beğendiğini belirten Batu, sosyal medya hesabından yorum yapmış.

"Kayserililer üzgünüm ama Sinopluların mantısı sizinkilerden daha güzelmiş."

Biz de mantı tartışması topuna girelim ve “ne Kayseri ne de Sinop, en iyi mantı Elazığ mantısı” diyelim mi?

Sinop mantısını çok bilmeyiz ama Kayseri mantısı gerçekten abartıldığı ve markalaştırıldığı kadar çok lezzetli değil. Sulu, salçalı bir çorba gibi sanki

Elazığ’da annelerimizin el emeği ile ve büyük bir sabırla yaptığı mantı üzerine dökülen yoğurt ve tereyağından oluşan tercihe göre sarımsağın da eşlik ettiği mükemmel buluşmanın tadı, hem Kayseri hem de Sinop mantısından daha lezzetli.

Pelin Batu, maden mantı tartışmasında tahtayı açtı, bizim Elazığlı gurme ve gastronomi konusunda yetkin olduklarını iddia eden kişi ve kurumlara da şehrin tanıtımına  katlı sunacak bir atraksiyon yapmak düşer. 

Pelin Batu aranmalı, konu görüşülmeli ve tez zamanda kendine bir Elazığ mantısı ikram edilmeli. Sonuçta kaybetmek olsa da reklamın iyisi kötüsü olmaz mantığıyla mantıda da iddialı olduğumuz gibi nevzuhur  bir tezimiz olur.

Peki, diyelim ki biri çıksa ve dese ki;

“Mantınız çok güzelse bir tatmak isteriz. Elazığ’da nerede bulur nerede  yeriz bu enfes lezzeti?”

Cevabımızın ne olduğu sorusunu siz okurlarımıza bırakıyoruz. Yorumlarınız lütfen…