'Adayımız Bay Kemal'

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kılıçdaroğlu'nu itibarsızlaştırmak için sıklıkla kullandığı 'bay kemal' ifadesi, CHP'nin de artık kullandığı ve Erdoğan'ı bu noktada boşa düşürmeye çalışıldığı bir tanımlama oldu. CHP'nin başarılı bir ters algı çalışması olan bu ifade sadece Kılıçdaroğlu'nun değil, tüm CHP'lilerin de kullandığı bir tanımlama haline geldi.

'Adayımız Bay Kemal'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

2023 yılının Haziran ayında yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı Seçimi için siyasi kulisler hareketlenmeye başladı.

Cumhur İttifakı seçimlerde adaylarının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olduğunu açıklarken, 6'lı masa ve muhalefet partilerinden resmi olarak adaylık açıklaması henüz gelmedi.

Muhalefet cephesinden CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu adaylık için nabız yoklarken, adaylıkla ilgili önemli bir açıklama geldi.

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay,  "Ben 6'lı masanın adayını 6'lı masa adına konuşursam hadsizlik yapmış olurum ama CHP'nin ve CHP'lilerin adayı Bay Kemal. Gönüllerdeki aday falan değil, düz söylüyorum adayımız Bay Kemal." dedi.

“Bay Kemal” artık sadece ana muhalefet parti liderinin değil, cumhurbaşkanı adayının da unvanı ve adı-sanı. Hem de artık çok gocunulmayan, tam tersi benimsenen ve kendileri tarafından da kullanılan bir tanımlama. 

Ne diyor Engin Altay? “Adayımız Bay Kemal.” Nokta…