Mansur Yavaş: '6lı Masa İsterse Kabul Edebilirim'

Türkiye, 6 Şubat günü tarihinin en büyük felaketini yaşadı.

Mansur Yavaş: '6lı Masa İsterse Kabul Edebilirim'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kahramanmaraş merkezli büyük depremin üzerinden 21 gün geçerken, ülkenin bir diğer gündem maddesi de 6'lı masayın aday belirleme süreci...

18 Haziran’da gerçekleşmesi planlanan seçimler 14 Mayıs olarak erken tarihe çekildi.

Ülkemizde yaşanan deprem felaketi seçim tarihini etkilemedi.

ADAY 2 MART'TA AÇIKLANACAK

Artık seçimler yaklaşırken 6'lı masada adayı konuşmak için 2 Mart Perşembe günü toplanacak.

KILIÇDAROĞLU-AKŞENER TOPLANTISI

Kritik toplantı öncesinde CHP ve İyi Parti cephesinden sürpriz bir adım gelmiş Kemal Kılıçdaroğlu ve Meral Akşener, dün bir araya gelmişti.

KARAMOLLAOĞLU 3 İSİM VERDİ

Öte yandan Saadet Partisi Genel Başkanı Karamollaoğlu, katıldığı canlı yayında 6'lı masanın cumhurbaşkanı adayıyla ilgili konuşarak 3 ismi açıklamıştı.

Temel Karamollaoğlu, cumhurbaşkanı adayına ilişkin şu ifadeleri kullanmıştı:

Biz seçilebilecek cumhurbaşkanı adayının aday olmasını isteriz. Şimdiye kadar bu konu hiç gündeme gelmedi. Kıyısından köşesinden buna temas edildi, ciddi bir şekilde konuşulmadı ama altılı masada bulunan genel başkanlardan bu konuya atıfta bulunanlar oldu. Ekrem İmamoğlu, Mansur Yavaş, Kemal Kılıçdaroğlu gündeme geldi.

KILIÇDAROĞLU'NA TAM YETKİ VERİLDİ

Adayını henüz belirleyemeyen Millet İttifakı'nda CHP, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'na tam yetki verdi.

Dün olağanüstü toplanan parti yönetimi, Kılıçdaroğlu'nun 6'lı masa toplantılarında aday belirlemede tam yetkili olduğunu halka duyurdu.

MANSUR YAVAŞ'TAN SÜRPRİZ ÇIKIŞLAR

Artık aday ilanı için son dönemeçe girilmişken ismi adaylık için ön plana çıkan isimlerden birisi olan Mansur Yavaş'tan iki gündür sürpriz çıkışlar gelmeye devam ediyor.

"6'LI MASA BU KONUDA NE KARAR VERİRSE ONA UYACAĞIZ"

Dün katıldığı Habertürk canlı yayında sunucu Mehmet Akif Ersoy'un "Cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda duruşunuz nedir" sorusuna yanıt veren Mansur Yavaş şu ifadeleri kullandı:
Ben de basından okudum ama bu konuda hiç kimseyle bir görüşmem olmadı. Bu konu 6'lı masanın konusu. 6'lı masa en uygun kararı verecektir. Ben görüşlerimi daha evvel de belirttim. Bunu herkes duydu. Dolayısıyla onun üzerine tekrar bir şey söylemeye gerek yok. 6'lı masa bu konuda ne karar verirse ona uyacağız.

"GÖREV OLARAK KABUL EDEBİLİRİM"

Mansur Yavaş, bugün katıldığı FOX TV yayınında da adaylık söylemlerini sürdürdü.

Yavaş, İlker Karagöz'ün programında adaylığa yönelik şu açıklamada bulundu:

Genel Başkanımız aday olursa arkasındayız, 6'lı masa başka bir aday çıkarırsa yine arkasındayız ama 6'lı masa başka bir karar alırsa benim böyle bir talebim yok ama görev olarak kabul edebilirim, böyle bir karar oy birliği ile alınırsa. 6'lı masanın en uygun kararı vereceğine inanıyorum. İşime odaklıyım.