Malkoç'un Hedefi Ne?

Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç'u uzun süreden beri takip eder ve biliriz. Milli görüş partilerinde iki dönem Trabzon milletvekilliği yapmış, ardından Has Parti kurucuları arasına yer alarak bu partinin genel başkan yardımcılığı görevini yürütmüştü.

Malkoç'un Hedefi Ne?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Has Parti’nin kendini feshedip Ak Parti’ye katılımları sonrası kendisine önce Cumhurbaşkanlığı başdanışmanlığı, ardından da kamu başdenetçiliği görevi verilmişti.

Abdullah Gül’ü Cumhurbaşkanı, Davutoğlu’nu Başbakan, Babacan’ı Başbakan yardımcısı, Arınç ve Çicek’i meclis başkanı yapan Erdoğan’ın ekmeğinin tuzu yok ne yazık ki. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kendine geçmişte ağır sözler  eden ve halen parti içinde görev yapan isimlere karşı farklı bir tutumu var.

Gelelim Şeref Malkoç’a. Malkoç hangi görevde olursa olsun siyasi bir çıkış yapmak istiyor gibi izlenim oluştu bizde. Kendisi  Erdoğan yada sonrası için  siyasi konjonktürde pozisyon oluşturmak  için gayret gösteriyor.  Bunun için kendi resmi görevini de  ön plana çıkartarak  illerimizi bir bir geziyor ve tabanda kendine yer edinmeye çalışıyor. Kendi kurumunun fazla tanınmadığı gerçeğinden hareketle illerde konferanslar veriyor, sunumlar yapıyor, medya ve STK’lar ile bir araya geliyor. Kısaca toplumun temel dinamiklerine dokunmaya çalışıyor.

Bu toplantılar için yapılan abartılı hazırlıkları ifade etmeye bile gerek yok. Programa katılımcı olarak davet edilen kişilere verilen yaka kartında bile bu israfı görmeniz mümkün. Şeref Malkoç, Haziran 2023 seçimlerinde Erdoğan’ın yasal olarak yeniden aday olup ya da olmaması üzerine oturttuğu planını ve sonraki süreçlerde siyasi çıkışına da vesile olacak bu gezileri yapması da Erdoğan’ın bir kez daha yakın çevre tarafından yalnız mı bırakılacak sorularını gündeme getirdi. 

Bu yazımıza elbette itirazlar gelecek ve toplantıların çok masum ve kurumsal olduğu ifade edilecektir. Bizim düşüncemiz bunlar. Ancak bizim ne söylemek istediğimizi merak edenler 2023 Haziranını ve sonrasını beklesinler…