Listelere Dikkat!

31 Mart 2024 tarihinde belediye başkanları yanında Belediye ve il genel meclisi üyeleri de seçilecek. Ve bu günlerde hepimizin de medyadan izlediği gibi her partiye, bu meclis üyelikleri ile ilgili müracaatlar yapılıyor.

Listelere Dikkat!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Mesleği, görevi ve yaşam tarzıyla seçildikten itibaren beş yıl süreyle partisini temsil edecek bu isimlerin, görevlerini hakkıyla yapmakla birlikte partilerine ve misyonlarına zarar verecek ve mahcup edecek davranışlardan da kaçınması gerekir.
Bu hatırlatmayı haber sitelerine düşen bir haber gereği yapmak ihtiyacı hissettik.
Ünlü futbolcuları dolandırdığı gerekçesiyle tutuklanan banka müdürü Seçil Erzan'ın ifadelerinde adı geçen Tekirdağ'ın Çorlu ilçesi Ak Partili Belediye Meclis Üyesi Nuri Köşkdere, partisinden ve görevinden istifa etti.
Soruşturma kapsamında Erzan'ın, "Yatırım yapma amacıyla para aldığım kişilerden" dediği AK Parti Çorlu Belediye Meclis Üyesi Nuri Köşkdere, partisi ve meclis üyeliğinden istifa etti.
Görünen o ki bu soruşturma Ak Partili meclis üyesinin yanlışlarının Ak Parti’ye fatura edileceğini öngören Çorlu Ak Parti İlçe Başkanlığı istifasını istemiş.
Dememiz o ki partiler, beş yıl boyunca kendilerini temsil edecek meclis üyesi listelerini yaparken, meslek, donanım ve parti teşkilatlarının desteğiyle birlikte parti misyonuna halel getirmeyecek ve kendilerine sıkıntı getirip başlarını öne eğdirmeyecek isimleri tercih etsinler.  Hele hele siyasilere verilen kontenjanları iyi sorgulasın ve eksiklikleri varsa referans olan siyasiye bunu açıkça söyleyip değiştirmesini talep etsinler.  Siyasiler de sıkıntı ve sorun potansiyeli olmakla birlikte bazı zafiyetleri malum olanları önermesinler. Zira hem kendilerini hem de partiyi mahcup ederler.