Güzellikle Gelen Çirkinlikler

Son yıllarda sayıları hızla artan güzellik merkezlerinin bir ihtiyaçtan mı yoksa bir prestij ya da farklı bir amaca  mı hizmet ettiklerine dair kamuoyunda tereddütler çoğunluktaydı.

Güzellikle Gelen Çirkinlikler
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elbette aralarında işlerini ciddiyetle ve hem mesleki hem de yasalar önünde yapan ve öteden beri var olan merkezler vardı. Ve bunlarla ilgili en küçük bir şikâyet de yoktu. Ancak son yıllarda arz-talep dengesini de aşan bir hoyratlıkla açılan birçok güzellik merkezinin aslında farklı amaçlara hizmet ettiği de ortaya çıktı.

Dilan Polat ile başlayan güzellik merkezlerine operasyonlar Elazığ’la devam etti. Elazığ Emniyet Müdürlüğü tarafından şehirdeki güzellik merkezlerine yönelik eşzamanlı “Cımbız” operasyonu gerçekleştirildi. 

MASAK raporu çerçevesinde gerçekleştirilen operasyonda; güzellik/bakım merkezi olarak faaliyet yürüten bazı işletmeler, işletme sahipleri ve çalışanları ile bazı kamu görevlilerinin, sadece 2023 yılı içerisinde Elazığ’da yaklaşık 7 milyon 400 yüz bin Türk Lirası kamu zararına sebebiyet verdikleri anlaşıldı. Nasıl bir düzenektir, nasıl bir cenderedir bilinmez ama bazı güzellik merkezleri kara para aklamakla birlikte birçok yasal olmayan yollara da girmiş. Umarız bu operasyonlar, işlerini ciddiyet ve ticari ahlak üzerine yapan güzellik merkezlerini zan altında bırakmaz.