KYK Kültür ve Sanat Sokağı Açıldı

Tamer ÖREN - KYK'da barınan  öğrencilerin el emekleriyle ürettikleri ürünlerin sergilendiği  KYK Kültür ve Sanat Sokağı Açıldı.

KYK Kültür ve Sanat Sokağı Açıldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kredi Yurtlar Kurumu Elazığ İl Müdürlüğü  bünyesindeki 7 yükseköğrenim yurdu öğrencilerinin el emekleriyle oluşturduğu ürünlerin tanıtıldığı  Kültür ve Sanat Sokağı açıldı. Park 23 AVM’de kurulan sokağın açılışına  Elazığ Vali Yardımcısı Erkan KAÇMAZ, Elazığ Cumhuriyet Başsavcısı Habib KORKMAZ, Elazığ Belediye Başkan Yardımcısı Abdulhakim AYDIN, kurum müdürleri ve öğrenciler katıldı. Açılış öncesi  Elazığlı olmayıp KYK yurtlarında kalan kız öğrencilerin  Çayda Çıra oyununu oynaması izleyicilerin büyük beğenisini kazandı. Kültür sanat sokağında  KYK bünyesindeki 7 öğrenci yurdunda barınan yaklaşık 500 öğrencinin iki bine yakın  el emeklerinin sergilendiğini  ifade eden  KYK Elazığ İl Müdürü Suphi DÖNER “Kredi Yurtlar Kurumu olarak öğrencilerin sadece barınma ihtiyacını gideren bir kurum değiliz. Barınmanın yanı sıra öğrencilerimize sosyal ve kültürel anlamlarda  bir takım kazanımlar sağlamak adına çalışmalarımızı sürdürüyoruz. İlimizde yedi yurdumuzda barınan 8 bin 44 öğrencimizin yıl içerisinde zamanlarını daha verimli olarak geçirmeleri için Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ile birlikte bir takım kurslar düzenledik. Öğrencilerimiz filografi, ebru, dikiş, nakış, el işleri, rölyef gibi pek çok alanda çalışmalar yaparak güzel eserler ortaya çıkardılar. Hepsini tebrik ediyorum. Katkılarından dolayı Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğümüze ve bütün çalışanlarına teşekkür ediyorum” dedi.

Açılışın ardından protokol üyeleri stantları gezerek  usta öğreticilerden ve öğrencilerden üretilen ürünler hakkında bilgiler aldı.