Kurumların Sesi Çıkmıyor

Kamu kurumlarının her yılın ocak ayı başlarında bir teamülleri vardı ve kendi görev ve sorumluluk alanına giren alanlarda bir önceki yılda gerçekleştirdikleri hizmetleri rakamsal değerleriyle kamuoyuna duyurur ve bununla ilgili basın merkezlerine haber servis ederlerdi.

Kurumların Sesi Çıkmıyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

2023 yılı ocak ayına girdik ve bir haftayı geride bıraktık. Bugüne kadar ilimizdeki hiçbir resmi kurumdan benzer bir çalışma görmedik.  Her ne kadar konut ve ev satışlarına ilişkin istatistiki bilgiler yayınlansa da bunun halka hizmetle çok ilgisi yok gibi. 

İnsanların hayatlarını kolaylaştıran, ulaşım, eğitim, üretim, ihracat, konut, iletişim, altyapı, sosyal ve kültürel faaliyetler asayiş olayları ve daha birçok alanda şehrimizin  geçtiğimiz 2022 yılı envanterini göremedik. Büyük ihtimalle kurumlar bu hafta bu konuları çalıştılar ve önümüzdeki haftadan itibaren günbegün bilgiler yayınlarlar diye düşüyoruz. 

“Çok mu önemli bu bilgiler?” diye bir itiraz gelebilir. Ne bilelim işte insan merak ediyor yaşadığı şehirle ilgili istatistik bilgileri. Öğrensek fena mı olur?