İki Başarı, İki Ödül

Şehir olarak köklü bir basın tarihimiz olduğunu sık sık zikreder ve bunun haklı gururunu yaşarız.

İki Başarı, İki Ödül
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ülkemiz basın geçmişinde ve Anadolu medyasında Turan Gazetesi’nin ilklerden olması, 1930’lardan günümüze soluksuz yayın hayatını devam ettirmesi elbette bir başarıdır ve bu hikâyeyi yazan Turan ailesinin üç kuşağa yayılan değerli şahsiyetleridir.

İşte basın dünyasının asırlık çınarı mesabesinde olan Turan gazetesi, bu başarısını Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın elinden bir plaketle tescilledi.

Anadolu Yayıncılar Derneği tarafından düzenlenen ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleştirilen 7. Anadolu Medya Ödülleri Töreni’nde; Elazığ’da yayın hayatını sürdüren Turan Gazetesi’ne ‘Türkiye’nin En İyi Yerel Gazetesi’ ödülü verildi. Türkiye’nin son 92 yıllık tarihine tanıklık ettiği ve dört kuşaktır aynı aile tarafından yaşatıldığı için Türkiye’nin en iyi yerel gazetesi olarak Turan Gazetesi’nin seçilmesi gazete kadar şehre de verilen bir medya ödülüdür.

Tebrikler Murat Turan ve onun şahsında Turan ailesinin 4 kuşaktan mümtaz şahsiyetler için.  Teşekkürler Vehbi Coşkun Hocamız ve geçmişten bugüne gazeteye emek veren meslektaşlarımız için.

Anadolu Yayıncılar Derneği tarafından hazırlanan medya ödülleri töreninde Turan Gazetesi’yle birlikte sadece mahalli musiki yayını yapan ve kültürümüzü canlı tutarak gelecek nesillere aktarma gibi özel bir misyon üstlenen, birçoğumuzun aracının  frekansında  1. Sırada yer alan “Fırat FM”e geldi.

Türkiye’nin en iyi radyosu seçilen Fırat FM’in ödülünü, Kanal Fırat Medya Grubu adına ödülü Yönetmen Faysal Tokmak,  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın elinden aldı.

Popüler kültüre inat, yerel değerlerimizin yaşatılması amacıyla yayın yapan Fırat FM’in ödülünü tebrik ediyor, Prof.Dr.  Yasemin Açık’ın şahsında Zeki Akbıyık, Faysal Tokmak ve tüm çalışanlara teşekkürlerimizi sunuyoruz.