Kürt Seçmenin Siyasetçi ve Müzik Tercihleri

Rawest Araştırma'nın yayımladığı son 'Kürt Meselesi, Kürt Siyaseti ve Demirtaş' başlıklı son anketi dikkat çekti. Anket 1406 Kürt kökenli vatandaşla gerçekleştirildi.

Kürt Seçmenin Siyasetçi ve Müzik Tercihleri
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ankete göre; Kürt kökenli vatandaşların kendilerine en yakın hissettiği parti DEM Parti olurken en yakın ikinci parti ise CHP oldu. "DEM'e yakınlık eğitim düzeyi arttıkça azalıyor" ifadelerinin yer aldığı araştırmada, eğitim durumu yükseldikçe DEM Parti'ye Kürt kökenli vatandaşların ilgisinin azaldığı veriler paylaşıldı.

Kürt kökenli vatandaşlar arasında liderlerin itibarının da araştırıldığı ankete göre, Selahattin Demirtaş zirvede yer alırken onu Ekrem İmamoğlu'nun takip ettiği görüldü.

Ankette Kürt kökenli vatandaşların dinledikleri müzik de araştırma konusu oldu. Araştırmada Mem Ararat, Şivan Perver, Ahmet Kaya, Rojda, Aynur Doğan gibi isimlerin öne çıktığı görüldü.

Anketten çıkan en ilginç sonuç, Kürt seçmenlerin beğendikleri siyasi lider olarak Selahattin Demirtaş’tan sonra Ekrem İmamoğlu’nun çıkması.

Leyla Zana ve Pervin Buldan’ın da önüne geçen İmamoğlu’nun Kürt seçmen üzerinde bu kadar etkili, olmasının sebepleri ayrı bir anket konusu ama demek İBB başkanlığındaki yönetim anlayışı ve bu kesimle yakın diyaloğu epey işe yaramış ve bunun piarını çok iyi yapmış.

Kürt seçmenin İmamoğlu’na sevgisinin bir başka sebebi ise Selahattin Demirtaş’ın eşi Başak Demirtaş, Ekrem İmamoğlu’nun eşi Dilek İmamoğlu ile çok yakın arkadaş ve dost  olmaları ve sürekli dayanışma içinde olmaları.

 Bunun da önemli sebebi, Başak Demirtaş’ın önce DEM’in İBB Başkan adayı olacağını açıklaması, ancak ardından çekilmesi de olabilir.

Kısaca her iki tarafın birbirlerine jestleri, sunduğu imkân ve fırsatlar, kürk seçmenler tarafından olumlu karşılanmış olacak ki İmamoğlu bu kesimde en çok beğenilen ikinci lider olmayı başarmış. Anlaşılan bir kesim için yeni bir lider daha doğuyor bu topraklarda. Bakalım İmamoğlu kendine yüklenen bu misyonu nereye kadar taşıyabilecek ve liderliğini Cumhurbaşkanlığı ile taçlandırabilecek mi?