Külliye Olayı Çözdü

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, KYK borçlarıyla ilgili olarak gençlere 'Faizli KYK borçlarını ödemeyin!' diye çağrıda bulunup 'Bir sene içinde iktidara geliyoruz sözünü verdiğim gibi, sizden sadece anapara talep edilecek, o da iş bulduğunuzda' açıklaması yapmıştı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da CHP liderinin bu çıkışının ardından KYK kredileri ile ilgili adım atarak öğrencilerin sadece anaparayı ödeyeceğini belirtmişti.

Külliye Olayı Çözdü
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yaşanan bu ve daha önce Kılıçdaroğlu’nun gündeme  getirip de Ak Parti’nin adım attığı; asgari ücret, taşerona kadro, emekliye bayram ikramiyesi, elektrik faturalarına eklenen  TRT payının kaldırılması, 3600 ek gösterge gibi konuların adından yine Kılıçdaroğlu’nun gündeme getirdiği KYK borçlarının faizleri silinmesi olayı Külliye’de ciddi rahatsızlık oluşturdu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, hem danışmanlarına hem de bakanlarına bu tür toplumsal karşılığı olan, özellikle gençleri etkileyecek adımları  'Kılıçdaroğlu’nun diline düşmeden' hazırlanması talimatını verdi.

Hakimiyet olarak 5 yıldan beri yazdığımız Ak Parti’nin artık halkı ve kitleyi iyi okuyamayan bir parti olduğu gerçeği, Cumhurbaşkanının  bakanlar ile danışmanları uyarması ile  bir kez daha hem de bizzat Erdoğan tarafından teyit edildi.

Tabi parti üst düzey yetkilileri   ve danışmanlar halkı, partisini ve  Erdoğan’ın siyasi geleceğini düşünme ve dert etme yerine şahsi işleri ve kişisel çıkarlarına yoğunlaşırsa, Kılıçdaroğlu’na  daha çok ekmek çıkar  bu ülkeden.

Allah’tan Erdoğan bu gerçeği gördü de gereğini yaptı.