Kılıçdaroğlu'na Ismarladık…

Ak Parti'nin etkili ve yetkili beyin takımı ile danışmanlarına bu köşelerden sekiz yıldan beri sesleniyor ve özetle diyoruz ki bizim bildiğimiz ve bu konuda başarılarını takdir ettiğimiz Ak Parti, halkın vicdanından, halkın hissiyatında ve gönlünden doğan bir partidir. Nasıl 15 yıl, halkın ne düşündüğünü, ne beklediğini ve yaşadığı sorunları tek tek tespit edip bu konuda çözümler ortaya koyduysa ve başarıda destanlar yazdıysa, son beş yılda da bu özelliğini göstermeli.

Kılıçdaroğlu'na Ismarladık…
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ancak ne oldu, Ak Parti neyi, nasıl yaşadı bilmiyoruz, merhum Erol Olçok’tan sonra ne halkı ne de halkın beklentilerini okumakta yetersiz kaldı.

Halkın kurduğu parti, ilk kez halktan ve sorunlardan uzağa savruldu ve gündemi,  halkın kendisi ve problemleri değil, kendi siyaset ve yaşam konforları oldu.

Geçtiğimiz gün KYK borçlarının faizlerinin silineceğine dair Bakan Kasapoğlu’nun açıklamasından hareketle “İlla Kılıçdaroğlu gündeme getirdikten sonra mı çözeceksiniz demiş ve 13 Temmuz tarihinde; https://elazighakimiyethaber.com/kilicdaroglu-ndan-ucretsiz-danismanlik/72150/ linkiyle “Kılıçdaroğlu'ndan Ücretsiz Danışmanlık” başlığıyla bir yazı yazmıştık.

Ve beklenen oldu Kasapoğlu’nun önceden  verdiği müjdenin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, KYK borçlarının faizlerini sildiklerini açıkladı.

Bunu açıkladı da ne oldu? Sosyal medyada teşekkürlerin önemli bir bölümü, Erdoğan yerine  Kılıçdaroğlu’na gitti  ve  TT oldu.

Ardından da tüm sosyal medyada şu paylaşımlar yapıldı:

-Asgari ücret dedi

-Taşerona kadro dedi

-Emekliye bayram ikramiyesi dedi

-TRT payı dedi

-3600 ek gösterge dedi

-KYK borçlarının faizleri silinsin dedi

Sırada EYT var

Ne dediysek o! 

Teşekkürler Kılıçdaroğlu”

Buyurun buradan yakın  sözde halkın içinde olan danışman ve üst düzey  Ak Parti kurmayları.

Şimdi madem böylesi bir sorun sıklıkla dile getiriliyor,  madem Kılıçdaroğlu gibi bazen halkın taleplerini iyi okuyamayan  bir  lider bile Ak Parti’den  daha önce halkın gündemine vakıf oluyor, madem  Kılıçdaroğlu ne diyorsa o yapılıyor,  o zaman çağrımız artık Ak Partililere değil  Kılıçdaroğlu’na.

Sayın Genel Başkan,  lütfen bu konuları da gündem getiriniz ve deyiniz ki;

İktidarımızda TOKİ’ye çeki düzen verilecek. Bu kurum rant üreten değil, halka ucuz konut üreten birim olacak. 
İktidarımızda birkaç yerden maaş alma uygulamalarına ve yönetim kurulu üyeliklerine son verilecek. Herkes sadece kendi maaşını alacak.

İktidarımızda, kamunun sırtında büyük bir yük olan yap-işlet-devret modelline son verilecek. Kamu kaynakları ile yapacağımız köprü ve yollardan elde edeceğimiz gelirlerle,  yeni yol ve köprüler yapılacak.

İktidarımızda araç muayene istasyonlarındaki fiyat artışına  dur deyip hepsini ya kamulaştıracağız ya da fiyatları makul seviyeye çekeceğiz.

İktidarımızda, kamuda israf olmayacak. Lüks makam arabalarının hepsi satılacak, yerlerine sadece üst düzey yöneticiye yerli ve orta seğmen bir araç tahsis edilecek. Araç kiralamaya son verilecek ve kamudaki tüm araçlara aylık yakıt kotası konulacak.

Kılıçdaroğlu’ndan bu açıklama ve hamleleri bekliyoruz. Zira adamın her dediği oluyor ve dediklerinin hepsi de kamuoyunun vicdanını  yaralayan konuların çözümüne vesile oluyor. 

Ak Partili bazı danışmanlar da su akar divaneler bakar atasözünün rehaveti  ve vizyonsuzluğu ile Nişantaşı kafelerinde  muhabbetlere ve iş takipçiliğine devam etsinler.