Külliye Açılıyor

Çarşamba günü takvimler 5 Ocak tarihini gösterecek. Bu tarih, ilimiz tarihi açısından önemli. Bu tarih, Elazığlıların söz konusu vatan, bayrak ve ezan olunca ölümü göze alacak derecede fedakârlık gösterdiklerinin tarihe altın harflerle kazınmış şehadetin yıldönümü.

Külliye Açılıyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Beş yıl önce yine bir 5 Ocak günü şehadet şerbetini içmişti hemşerimiz Fethi Sekin. PKK'lı teröristlerin Adliye binasına yönelik saldırısında olası faciayı, beylik tabancasıyla korkusuzca ve canı pahasına önleyen polis memuru Fethi Sekin,  ilimizin sembolü haline geldi.

Onun bu kahramanlığı ve vatan uğruna şehadeti sonsuza dek unutulmaması ve hep anılsın diye ismi; şehir hastanesine, mesire alanlarına, okullara ve birçok park ve kamu kurumlarına verildi.

Şehidimiz Fethi Sekin, kendi vasiyeti üzerine Baskil’e defnedildi. Bu alanda bir külliye yapma projesi, bazı dernek ve vakıfların engellemelerine rağmen Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’nın kararlı tutumuyla, yeni bir alanda ve şehidimizin şanına yakışır mimaride bir külliye olarak inşa edilmeye başlandı ve eser tamamlandı.

Bünyesinde; kütüphane, konferans salonu, sergi salonu, çeşitli kursların düzenleneceği atölyeler ve mescidin yer aldığı Fethi Sekin Külliyesi, şehidimizin şehadetinin 5. Yıldönümü olan 5 Ocak Çarşamba günü saat 09.30’da ziyarete açılıyor.

Artık ilimize gelen her misafirin birinci uğrayacağı, okuyacağı fatiha ve yasinlerle rahmetle anacağı önemli mekânlardan olan Fethi Sekin Külliyesi, hem Baskil’in hem de Elazığ’ın sembolü olabilecek bir mimariyle inşa edilmiş durumda.