2022 Başlangıç Olsun

İlimizin birçok sorunu olduğu ancak bu sorunların çözülemez, altından kalkılamaz türden olmadığı, siyasiler, kamu kurumları, ekonomi amaçlı kurulan resmi ya da sivil oluşumlar, gönüllü insanlar ve şehir için kafa yoran isimlerin bir araya gelerek tüm problemlerin çözüleceğine dair düşünceleri sıklıkla birçok kesimden duyuyoruz.

2022 Başlangıç Olsun
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bu konuda Hakimiyet Gazetesi yıllardan beri çağrısını yapıyor ve sık sık da yineliyor. Kanal Fırat ve Kanal 23 televizyonlarında yapılan ve şehrin masaya yatırıldığı programlarda da bu görüş hakim bir şekilde dile getiriliyor ve adım atılması gerektiğine vurgu yapılıyor.

İfade edilen ve çağrı yapılan konu özetle şu: Her ay milletvekillerimiz, il yöneticilerimiz, belirlenen konuya göre ilgili kurum temsilcileri, ETSO, OSB, Ticaret Borsası; Esnaf Odaları Başkanı, konu ile ilgili özel çalışması, araştırması olan uzman, yetkin ve deneyimli insanların katılacağı ve her toplantıda sadece iki konunun enine boyuna tartışılacağı süreç değil çözüm odaklı  şehir toplantıları yapılsın.

Benzer çağrı yapılan bir program da 2022’in ilk günü Kanal Fırat’ta gerçekleştirildi. Usta gazeteciliği yanında şehrin problemleri ve çözüm yolları konusunda sık sık programlar yapan ve bu konuda kendisi de özgün görüş ve projeler ortaya koyan Zeki Akbıyık, önemli konukları ağırladı Gündem programında.

Sivrice Eski Belediye Başkanı Metin Öztürk,  inovatif yönüyle sürekli yeniliklerin ve projelerin peşinden koşan başarılı iş insanı Mehmet Güleç ve ilimizin en yaygın yerli marketler zinciri Misaş Yönetim Kurulu Başkanı Aytunç Sunguroğlu, şehrin mevcut problemlerini dile getirmekle birlikte, çözüm önerilerini de dile getirdiler.

Programda, Eski CHP İl Başkanı ve Milletvekili hemşerimiz Ali Özcan tarafından yapılacağı geçtiğimiz günlerde kamuoyuna duyurulan ikinci üniversite konusu da gündeme geldi. 

Özcan’ın yetkililerden talebi;  bina ve diğer sosyal tesis ve kampüs olabilecek düzeyde bir arazi tahsis edilmesi. Bu talep usulü gereği ve resmi boyutuyla yetkililere ulaştırıldı mı ulaştırıldı ise yetkililerden bu konuda nasıl bir cevap geldi bilmiyoruz.  Ama program esnasında mesaj atan bir Elazığlı iş insanı hemşerimiz arsayı kendisinin verebileceğini ifade etti. Yine Sivrice’den arayan başka bir isim de üniversitenin Sivrice’ye yapılması şartıyla istenildiği kadar araziyi bağışlayacağını ifade etti.

Bu konuşmaların sonunda ise programa katılan isimler bu konunun sekretaryasını yaparak İl Valisi, Rektör ve diğer ilgili yöneticileri ile üniversite yapma sözü veren iş insanı Ali Özcan’ı görüştürüp buluşturma gibi bir görevi gönüllü olarak üstlendiler.

Programı yöneten Zeki Akbıyık ve iş insanlarımız, ikinci üniversite gibi birçok meselenin il yöneticileri ve olayın muhataplarının görüşleri alınarak rahatlıkla çözülebileceğini ancak bu iradeyi ortaya koyan, ufuk ve vizyon sahibi dirayetli liderlere ve yöneticilere ihtiyaç duyulduğunu dile getrdiler.

Umarız bu gayret ve çağrılar karşılık bulur ve 2022 yılı Elazığ’da birçok ezberin bozulduğu ve fetret döneminin son bulduğu bir yıl olur.