Kovancılar Düşer Mi?

31 Mart yerel seçimleri öncesi aday gösterilmeyen ya da farklı bir sebeple partisine kızıp istifa etme ritüelinin son halkası AK Parti'den Kovancılar Belediye Başkanı Aday Adayı olan Mustafa Demiroğlu oldu.

Kovancılar Düşer Mi?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Demiroğlu, Partisinden istifa ederek Kovancılar Bağımsız İl Genel Meclis Üyesi adayı oldu. Belediye Başkanlığı aday adaylığı sürecindeki haksızlıkları anlattığı açıklamasının son kısmında ise şunları söyledi Demiroğlu:

“AK Parti’nin kuruluş amaç ve ilkelerine tamamen ters davranan kişilerin partinin yönetim birimlerinde idari sıfatlarla bizi yönetmeleri Ak partili birçok arkadaşımda ve bende rahatsızlık oluşturmuştur. Bu vesile ile AK Parti’den bu gerekçelerden dolayı istifa ederek, halkımın talepleri doğrultusunda bağımsız il genel meclis üyesi olarak adaylık başvurumu yaptım. Kovancılar halkı tüm gelişmelerin farkındadır. Partilerin amblemine değil halkımızın asaletine müracaat ettim. Halkıma inanıyor ve güveniyorum.”

 Demiroğlu’nun sitemlerine katılır ya da katılmazsınız  ama “Kovancılar halkı tüm gelişmelerin farkındadır” cümlesi önemli.

Önemli zira Kovancılar’da siyasi dengeler alt üst olmuş durumda. Mevcut Başkan Hacı Akpınar aday yapılmadığı için kırgın olduğunu ifade edip tüm başkanlara başarılar dileyip kabuğuna çekildi.

İsmi uzun süre aday olarak kulislerde konuşulan Vahap Gök, son dakikada ismi geri çekilip aday gösterilmeyince BBP’den adaylığını açıkladı.

Geçmiş tüm seçimlerde kendilerinin desteklediği adaylara seçim kazandıran Beritanlılar, ciddi bir kilitlenme yaşayıp bu kez kendi adaylarıyla başka bir partiden aday çıkarıp kazanmaya azmettiler.

Ak Parti’den aday olarak açıklanan Mehmet Nuri Çolak’ın adaylığına  karşı olan grupları da eklerseniz Ak Parti Kovancılar’da 6 parçaya bölünmüş durumda.

Bu durumda Ak Parti’nin Karakoçan ve Palu’dan sonra belki de en çok zorlanacağı ilçe Kovancılar olacak.  Ve belki de Demiroğlu’nun dediği gibi partilerin amblemi değil adayların asaleti yarışacak ve yine belki Ak Parti’nin kalesi Kovancılar, bu sefer düşecek…