Kör Noktalara Çalışma Yapılmalı

İklim değişikliği ile birlikte mevsimlerin bilinen karakteristik özelliklerinin yok olacağı gibi bilimsel veriyle hemen her gün karşılaşıyoruz.

Kör Noktalara Çalışma Yapılmalı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yazların yazlığını kışların kendi özelliğini yitirmekle birlikte yağışların da sıcakların da olduğundan fazla olacağını da hemen hemen hepimiz biliyoruz. Tabiatın olağanüstü bu hallerinin, dolayısıyla doğallığının kaybetmesinin en önemli sebebi de insanlar olarak bizleriz.

Çevreyi, suyu ve havayı hoyratça kullanmamızın karşılığı oluşan küresel ısınma sonucu tabiat bizlerden intikam alıyor ve yağmuru bir anda sele çevirecek derecede yoğun yağdırabiliyor. Yine sıcakları da yakıcı ve kavurucu kılabiliyor.

Yağan  yağmurlar tüm dünyada ve ülkemizde olduğu gibi ilimizi  de etkisi  altına alabiliyor. Bir anda ve oldukça sağanak yağan yağmurlar bir anda sele dönüşebiliyor ve önüne kattıklarını sürüklüyor.

Böylesine hızlı yağan yağmurlar karşısında şehirlerin altyapısı da çaresiz kalabiliyor. Belediyelerin çalışmaları da zaman zaman etkisiz kaldığı bu tür afetlerde yapılacak çok işte olamayabiliyor.

Bu gibi konularda belediyeler hemen her yağmurda aynı noktalarda oluşan problemleri gidermeye yönelik çalışmalar yaparak olumsuzlukları  aza indirmenin planlamasını yapıyor. 

Umarız şehirde her yağışta aynı manzaraların oluştuğu noktalardaki çalışmalar, biraz da yağacak yağmurun şiddeti hesaplanarak hızlandırılırsa benzer  görüntüler de  her defasında  yaşanmaz.