Kömürhan Bir Markadır

Hem şehirde hem de dışarda yaşayan hemşerilerimizin vazgeçemedikleri iki ritüelleri var. Biri köfteciler sokağında köfte yemek, diğeri de Kömürhan'da kavurma.

Kömürhan Bir Markadır
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Özellikle il dışında olan hemşerilerimizin memlekete geldiklerinde ihmal etmeden ilk yaptıkları iş, bu iki mekâna gitmek ve bu lezzetlerden tatmak. Hele bir de salçaya batırılmış ekmeğin ucuna acı turşu biberi koymaları yok mu? Hayali bile cihana değecek derecede bir mükemmeliyet ve güzellik…

Köfteciler sokağı yenilendi, güzel bir konsepte kavuştu ve halka daha nezih ortamlarda hizmete devam ediyor. Ve hatta burada bulunan tanınmış birçok firma, şehrin batısında da güzel şubeler açtılar ve hemşerilerimize  daha yakın oldular.

Ancak ikinci değerimiz ve birçoğumuzun özel anılarını süsleyen “Kömürhan Kavurma” kapanma kararı almış.

Elazığ’ın önemli marka değerlerinden biri olan, yarım asırdır şehre ve bölgeye hizmet veren Kömürhan Kavurma kepenk indirdi.

Bir süre önce yeni Kömürhan Köprüsü ve tüneli çalışmaları bitmiş ve tünel kullanıma açılmıştı. Durum böyle olunca Kömürhan Kavurma eski yolda kaldı. İşletmenin kapatılmasının en başında yol güzergâhının değiştirilmesi geliyor. Diğer etkenler ise personel bulamama ve ekonomik nedenler olduğu ifade ediliyor.

Gerekçe ve sebep ne olursa olsun bu marka ve bu lezzet yaşatılmalı. Son yıllarda önemli oranda bir masraf yapılarak modern ve nezih bir hale getirilen bu marka değerimizi yaşatacak iş insanlarımız olmalı.

Mevcut sahibini bu işi devan ettirme yönünde ikna edip hatta ortaklık teklif edilebilir. Sahibi buna da yanaşmıyorsa bu tesis yine bir müteşebbis ya da ortak girişim tarafından kiralanmalı ve aynı kadro ile aynı lezzet aynı mekânda devam etmeli.

Bu güzergâhta elbette birçok kavurmacı esnafımız var. Onlar da çok lezzetli ürünleri müşterilerine sunuyorlar. Ancak Kömürhan Kavurma, bir firma adını aşmış ve dünyaya mal olmuş bir marka değerdir. Sırf bu ismin bile önemli bir isim değeri var ve maddi karşılığı var.

Özetle dememiz o ki iyi bir işletme, yönlendirme ve reklamla bu müessese çok daha iyi yerlere gelebilir ve şehrimizin marka değeri olmaya devam edebilir. 

Haydi, şehrin iş insanları! Yeni bir sektör ve hizmet sizi bekliyor.