Buzluk Diye Bir Yer…

Bayramlar eş dost ve akraba ziyaretleri ile daha bir anlamlı olur. Hal hatır ve güncel meselelerden ziyade Özellikle il dışından gelenlerin şehirle ilgili görüş ve düşüncelerini önemserim. Zira onların bakış, gözlem ve değerlendirmelerini daha objektif bulurum.

Buzluk Diye Bir Yer…
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ailece bayram tatiline gelen bir dostumuzun “buzluk mağarası diye bir yer yok” cümlesini önce anlamaya çalıştım. Zira o an yerel kanallarımızda bu mağaranın yoğun ziyaretçi aldığına dair bir haber dinliyorduk.

Belli ki dostumuz bu habere tepki olarak bu cümleyi kurdu.

“Nasıl buzluk mağarası yok bir anlatın” dedim. Anlattı. Harput sonrası Buzluk Mağarası tabelalarını  takip ederek bir bölgeye kadar gittik. Girdiğimiz yolun başında da böyle bir tabela vardı ama ne bir yol ne bir iz. Denk gelen birine sorduk o da bir süre düşündü ve başka işiniz de mi yok dercesine “Buralarda bir yerde, biraz daha gidin” diyerek savdı bizi. Aracı park ettik birkaç adım yürüdük. Yerde hedef tahtası olarak kullanıldığından delik deşik olmuş  bir tabela, etraf bakımsız ve alabildiğine kirli bir alan. Ne bir bilgilendirme yazısı ne bir mağaranın ziyarete açık ya da kapalı olduğu ne de yönlendirme tabelası.

Bu değerlendirmeden bir kez daha anladık ki biz değerlerimizi iyi tanıtıyoruz belki ama ne yazık ki insanların hizmetine ve ziyaretlerine sunamıyoruz. Kanyonları da çok güzel tanıttık ve güzel videolar yayınladık ama yolunu dahi yapamadığımız için dünyaya rezil olduk.

Kamuda o kadar eleman varken bir görevli bu tür yerlere bayram tatillerinde dahi olsa bırakılamaz mıydı? Hani ilgili kurumlar bunu yapamadıklarını itiraf etsin de bari duyarlı bir STK’mız gönüllü bir elemanını turizmin ve şehrin emrine verse. Kendileri yapamıyorlarsa bari engel olmasınlar.

Olmuyor işte olmuyor. Bu zihniyetle olmuyor. Bunu da mı valimiz  düşünsün? Valimiz  bu tür konularla uğraşacaksa siz niye varsınız ki?