Kızım Sana Söylüyorum, Gelinim Sen Anla!

Ak Parti Elazığ İl Başkanı Şerafettin Yıldırım, Ak Parti Elazığ Milletvekilleri Prof. Dr. Erol Keleş, Ejder Açıkkapı, Mahmut Rıdvan Nazırlı ve Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, Kanal 23 canlı yayınında şehir ve seçim gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Kızım Sana Söylüyorum, Gelinim Sen Anla!

2023 seçimlerini geride bırakırken yaklaşan 2024 yerel seçimleri için siyasi partiler ilk ısınma turlarına başladı. 

Bu kapsamda Elazığ Ak Parti heyeti Kanal 23 canlı yayınına katılarak şehir ve siyaset gündemine ilişkin açıklama ve değerlendirmelerde bulundular.

Kamuoyunda zaman zaman yükselen Ak Parti içerisindeki ayrışma ve gruplaşma eleştirilerine bir cevap olarak da değerlendirilen programa Ak Parti İl Başkanı Şerafettin Yıldırım’ın açıklamaları damga vurdu.

KİMSEYE AYRIMCILIK YOK

Yıldırım, Ak Parti’nin hiçbir kademesinin herhangi bir aday adayına ayrımcılık uygulayamayacağını vurgulayarak: “Teşkilatımızın bütün kademelerine ısrarla bir şeyler anlatmaya çalışıyoruz. Yönetimde bir konumları, bir temsiliyetleri olduğu için her geçen gün çoğalan aday adaylarıyla ilgili kimseden yana pozitif bir ayrımcılık yapamazlar. Hiç kimsenin önünü kapatma hakkı da bize verilmemiş. Aynı şekilde herhangi bir aday adayına da peşinen “senin işin tamam, sen adayımızın” gibi bir ifade de kullanma yetkisi bizlere verilmemiş. Bu iş nasıl oluyor? Bir sürü aşamaları var.  Onlardan geçmek gerekiyor. Anketler, teşkilatların görüşleri, İl başkanının, milletvekillerinin ve yerine göre belediye başkanımızın görüşleri, koordinatörlerin görüşleri ve en sonunda da genel merkezimin ve genel başkanımızın nihai kararıyla aday adaylarının adaylara dönüşmesi. Bu süreçte beklentiler ve hayal kırıklıkları da olabilir. “Burada benim olmam gerekiyordu ama başka bir arkadaş oldu” gibi düşünceler de olabilir. Bunlar kısa süreli hayal kırıklığı. Bunlar da kişisel egolara dönüşmeden tamir ediliyor” şeklinde konuştu.

Yıldırım’ın bu açıklaması, siyasi gözlemciler tarafından daha önce belirli bir kişi aday gösteren açıklamalarda bulunan veya bazı adaylara açık destek paylaşımları bulunan üst kademelere cevap olarak görüldü. Umarız mesajı alması gerekenler almıştır.

Şimdi ise gözler Ak Parti Genel Merkezi’nin ve Ak Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İl Başkanı Yıldırım’ın bu uyarıları üzerine uygulayacağı yaptırım ve aksiyonlara çevrilmiş durumda.