'Kıssatün Lâ Tentehi'

Şehrin ovalarının 20 yılda fazla zamandır devam eden susuzluğuna çare için her dönem adımlar atılıyor ve fakat somut bir semere alınabilmiş değil.

'Kıssatün Lâ Tentehi'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Konuyla ilgili olarak görev süresinin ardışık olması sebebiyle en yakından ilgilenen milletvekilimiz Metin Bulut oldu. Bulut, sorunun çözümüne dair gayret göstermeye devam ediyor.

Uluova ile ilgili herhangi bir gelişme yaşanmazken özellikle kanal ve sulama sisteminde önde olması sebebiyle Kuzova projesi daha önde gidiyor. 

Geçtiğimiz günlerde hem ilde hem de Ankara’da yapılan toplantılarla ilgili Ak Parti Milletvekili Metin Bulut sosyal medya hesabından bir açıklama yaptı ve şunları dile getirdi:“Daha önce İl Genel Meclis üyelerimizden ve köy muhtarlarımızdan almış olduğumuz talepler ilgili kurum yetkililerine birebir iletildi ve problemler büyük oranda anında çözüldü. İlgili kurum temsilcilerle yaptığımız kapsamlı toplantılar sonucunda:

- Kuzova sulamasında enerji sorununu ve maliyetlerini çözmek için bir kez yapılması talebimiz daha önce olmuştu. GES ile ilgili ihale olmuş fakat katılım yetersiz kalmıştı. Yeni dönemde ihalenin artan maliyetler göz önüne alındığında bütçe artırım talebimiz oldu. Bütçe artırım talebimiz kabul edildi inşallah GES ihalemizi bir an önce yapıp Kuzova bölgemizin enerji giderlerini düşüreceğiz.

- Yine Kuzova bölgenizde elektrik abonelerini ticari abonelikten tarımsal aboneliğe dönüştüreceğiz. Daha önce de bu talebimizi iletmiştik bir mevzuat değişikliği bekleniyordu. Yakın zamanda aboneliklerle ilgili değişim olacak.”

Ak Parti Milletvekili Metin Bulut’un Kuzova’nın sulama problemini çözme gayretini görüyor ve takdir ediyoruz. Ancak tüm bu gayret, çaba ve görüşmelere rağmen çözüm hala yok. Yapılan paylaşımda –cak, -cek ile biten kelimeleri de görünce umutlanma yerine umutsuzluğa düşüyor yöre halkı. 

Görünen o ki sorunun çözümü noktasında Ankara bürokrasisi çok heveskâr ve istekli değil. Bulut’un bahsettiği eksiklikler giderilse bile bu kez yeni bir engel çıkacak ve ovaların sulama sorununun çözümü bir başka bahara kalacak.

Ne diyordu Araplar bir türlü bitmeyen hikâyeye? “Kıssatün lâ tentehi”  Bitmez bu hikaye biz yaşarken…