Kira Yardımı Ve Ev Sahipleri

Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremlerin ardından ilk andan itibaren deprem bölgesine giderek arama-kurtarma çalışmalarını başlatan devletimiz depremzedelerin yaralarının sarılması için de çalışmalara başladı.

Kira Yardımı Ve Ev Sahipleri
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da, afetzedeler ve yürütülen çalışmaları yakından incelemek adına bölgeleri ziyaret ediyor. Erdoğan, depremin yaşandığı 11 şehirde konaklamak isteyen depremzedelere 1 yıl kira desteği verileceğini açıklaması önemli bir adım oldu.

Deprem yaşanan illerde kiralık ev bulunur mu bilinmez ama afetzedeler, bu süreçte daha güvenli buldukları illerde de ev kiralayabilecekler.

İşte tamda burada fahiş kira fiyatları gündeme geliyor. Bugün Hakimiyet’in manşetinde de dile getirildiği gibi TOKİ konutlarındaki evlerin kirası aylık 700’den 3 bin TL’ye fırlamış. 

Bunu kim yapıyor? 24 Ocak'ta evi yıkıldığı ve çadırda kalmak zorunda kaldığı için hak sahibi olan ve TOKİ’nin bir yılda evini yapıp kendisine teslim ettiği hemşerimiz.

Aslında TOKİ konutlarının hak sahipliği devredilemediği gibi kiraya verilmesi de yönetmeliklere aykırı ama varsayalım ki kendisi bu konutlarda oturmadı ve kiraya vermek istedi.
Daha geçen haftaya kadar kiralık ilanlarda 700 TL gözüken kira bir hafta sonra nasıl 3 bine çıkar? Valla insaf ve merhamet herkes için geçerli. Hele hele kendisi 24 ocak Elâzığ depreminde bu acıları yaşamış depremzedeler için daha çok geçerli bu merhamet.

 En çok onların anlaması gerekmez mi düşenin halinden… Yapmayın dostlar. Her şey para değil. Ve para hiçbir şey değil. Salı günü Malatya şehir merkezinde de gördük ki milyonlarınız olsa da hiçbir işyeri, market ve lokanta açık olmayınca paranızın hiçbir değeri ve önemi yok.  Biraz merhamet, biraz empati ve biraz makuliyet ve çokça vicdan…