Kılıçdaroğlu Yine Veto Yedi

Kılıçdaroğlu Yine Veto Yedi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Gazeteciler, Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'a, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylık açıklaması olarak değerlendirilen ve adaylık için adı geçen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve ABB Başkanı Mansur Yavaş'ın da sosyal medyadan destek verdiği "yanımda mısınız?" çıkışı sormuşlar.

Cevap:  “Sayın Kılıçdaroğlu’nun parti içine verdiği bir mesaj olarak okuduk son sözlerini. Her partinin adaylıkla alakalı bir iç değerlendirme süreci olabilir. Her partinin adaylıkla alakalı bir dış iletişimi de söz konusu olabilir. Her partinin kendi bileceği iş. Ama biliyorsunuz bu işlerde; bir, her partinin münferit gündemi vardır, bir de altılı masanın gündemi vardır. Altılı masanın gündeminde bu konu yok. Seçim takvimi yaklaşana kadar da olmayacak, karar almış durumdayız."

Bu sözler, Kılıçdaroğlu’na bir tepki mi ya da 6’lı masadan çıkmadığı halde CHP’lilerin böyle bir rüzgâr estirmelerine olan çıkış mı bilinmez ama Kılıçdaroğlu’nun aday olmasında 6’lı masadan önce sol cenahta bir ittifak hala oluşamaması gibi bir sorun var.

Kılıçdaroğlu’nun yanında olanlar kadar karşısında olan bir CHP ve sol blok da var. Ve bunlar seslerini her gün daha gür çıkarmanın ve görünür olmanın mücadelesini veriyorlar.

Bunlardan bir kesim, hem sağdan hem de soldan oy alabilecek İlhan Kesici ya da Erşan Şen gibi isimlerle yol yürünmesi gerektiğini öne sürerken, bir kesim de Mansur Yavaş ya da İmamoğlu isminde ısrar ediyorlar.

Kim kazanacak, günün sonunda Erdoğan’ın rakibi kim olacak, bunu 6’lı masa değil, siyaset mühendisliği yapan lobiler yapacak. Ve Kılıçdaroğlu’nun hakkı olmasına rağmen muhtemelen aday başka bir isim yapılacak.