Kılıçdaroğlu'nun Kırmızı Çizgisi

CHP'nin tüm milletvekilleriyle Elazığ'a gelen CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Nurettin Ardıçoğlu Kültür Merkezi'nde Partisinin grup toplantısını yaptı.

Kılıçdaroğlu'nun Kırmızı Çizgisi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bir partinin gurubunu ilimizde toplamasına ilk kez tanık oldu Elazığ.  Kılıçdaroğlu, şehrin sorunlarına hâkim olmanın verdiği donanımla vaatlerde bulundu.

Pertek Köprü, ovalarımızın suyla buluşturulması, çimento fabrikasının  şehir dışına taşınması, Harput’un UNESCO kalıcı listesine alınması,  ilimizde bedelli askerlik birliğinin kurulması, Belde belediyelerinin yeniden açılması ve son olarak Elazığ’a bir bakanlık verilmesi gibi vaatlerde bulunan Kılıçdaroğlu’nun birlik-beraberlik vurgusu da önemliydi.

Bakın bu konuda neler söyledi Kılıçdaroğlu: “Elazığlı kardeşlerim ile kucaklaşmak için geldim. Beni sevmeyebilirler. Bize oy vermeyebilirler ama biz insanız. Beraberiz birlikteyiz. Aynı coğrafyadayız. Huzur içerisinde yaşamak istiyoruz. Kucaklaşmak istiyoruz. Geçmişin alışkanlıklarını bir tarafa bırakıp geleceğe güvenle bakmak istiyoruz. Kimlik üzerinden siyasete hep karşıyım. Öteden beri karşıyım. Hiç kimsenin kimliği siyaset konusu olmamalı. Hiç kimsenin dinine kimse karışamaz. Bu ülkeyi barıştırmak istiyorum. Kavgadan bıkmadık mı? Cumhuriyet Halk Partisinin iki kırmızı çizgisi vardır. Vatan ve bayrak.”

Kılıçdaroğlu’nun konuşmasında bu cümlelere yer vermesi elbette alkışlanacak bir davranış. Ancak söylem ile eylem arasında bir uyum ve samimiyet olması gerekir. Kılıçdaroğlu, bu cümleleriyle samimi olabilir.

Ancak CHP’nin birçok sözcüsü ve yetkilisi, Kılıçdaroğlu’nun “Cumhuriyet Halk Partisinin iki kırmızı çizgisi vardır. Vatan ve bayrak.” ifadesine rağmen HDP’ye sempati duyuyor ve halkın hassasiyetlerini hedef alan açıklamalarda bulunuyor.

Kılıçdaroğlu eğer Elazığ’da söylediği ifadelerde samimiyse, 2023 yılında yapılacak seçimlerde vatan ve bayrağa ters  bakan siyasi oluşum ve yapılardan uzak durması ve açıklamalarıyla da bunu ispat etmesi gerekir ki hem ülkede hem de şehrimizde arzu ettiği oyu alsın.