İki Tavır da Yanlış

Dün sabah saatlerinde başlayan billboard polemiği gece devam etti. İsimsiz billboardları her ne kadar resmen üstlenmese de Ak Parti zımnen kabul etti.

İki Tavır da Yanlış
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Billboardlarda yazılı sorulara cevap isteyen Ak Parti ve MHP’li yöneticilerine herhangi bir cevap gelmezken ilerleyen saatlerde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Selahattin Demirtaş için kullandığı  sözlerinin   yazıldığı billboard önünde resim çekip yayınlaması tansiyonu daha da yükseltti.

Ak Parti Genel Merkezinden gelen talimatla akşam saatlerinde kaldırılan billboardlar yerine TOKİ’nin toplu konut projeleri resimleri girmiş oldu.

Gün içinde asılan afişleri provokasyon olarak nitelendiren çevreler, geç saatlerde Kılıçdaroğlu’nun  afiş önündeki resimli paylaşımını da provokasyon olarak değerlendirdiler.

Kılıçdaroğlu’na o afişin önünde resim çektirip tansiyonun yükselmesine sebep olan hangi  danışmandı bilinmez ama yapılan oldukça yanlıştı. Milli hassasiyetleri olan bir şehirde bu hassasiyeti kaşıyacak bir adım ve söylem ters tepti ve bu kez de Kılıçdaroğlu’na tepki yağdı. Elazığ, hassasiyetleri olan ve bu hassasiyetlerin kaşınmasını istemeyen bir şehirdir.

Her siyasi oluşumun,  bu özelliği düşünerek adım atıp söylemlerine dikkat etmesi gerekmektedir. Billboardları asmak kadar, onun önünde inadına resim çektirmek de yanlış ve tehlikeli olmuştur.