Kılıçdaroğlu'nun İmamoğlu İle İmtihanı

Seçim yenilgisi sonrası Kemal Kılıçdaroğlu istifa çağrılarına sessiz kalırken, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun ise 'değişim' mesajı vermesi CHP genel başkanlığına göz kırptığı şeklinde yorumlandı. 

Kılıçdaroğlu'nun İmamoğlu İle İmtihanı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bu gerginlik dikkatle takip edilirken 2 isim arasında iplerin seçim gecesi koptuğu; İmamoğlu'nun o akşam 6'lı Masa toplantısına katılmayı talep ettiği ancak CHP liderinin bu talebe olumsuz yanıt verdiği konuşuluyor.

İmamoğlu’nun seçim sonuçlarının belli olduktan sonra yapılan 6’lı masa toplantısına katılma talebi ve bunun Kılıçdaroğlu tarafından reddedilmesi,  CHP içinde yaşanacak parti içi muhalefetin daha ilk  saatten itibaren masanın gündemine gelmemesi adına makul sayılabilir. Belli ki İmamoğlu’nun seçimin mağlubiyetinin faturasını çıkartacağı Kılıçdaroğlu, bu gündemi önceden sezmiş olacak ki İmamoğlu’nu toplantıda istememiş ve yok saymış.

Bunu anlayan İmamoğlu da “değişim” sloganıyla parti içi muhalefetin liderliğine başlamış.  Her ne kadar Kılıçdaroğlu potansiyel muhaliflere parti içinde önemli görevler vererek gazlarını almaya çalışsa da yeni MYK sonrası Kılıçdaroğlu’na karşı kılıçlar çekilecek ve CHP’de hiçbir şey eskisi gibi olmayacak.